Депутатът от Кюстендил Христо Терзийски призова хората да помогнат на жителите на Долно село, чието имущество е пострадало след огромния пожар, пламнал в понеделник.

Както е известно, община Кюстендил разкри дарителска сметка за целта.

„Последните дни бяха изключително напрегнати за хората и институциите в Кюстендилско. Поддържахме непрекъснат контакт с кмета Петър Паунов, службите за „Пожарна безопасност и защита на населението“ и горските служители за погасяването на пожарите.

Благодаря на всички тях, както и на доброволците, които самоотвержено се изправиха пред огнената стихия! Специално бих искал да благодаря и на главен комисар Николай Николов, който веднага реагира и дойде на място, за да ръководи действията за потушаване на пожарите.

Още веднъж искам да призова всички да бъдем особено бдителни и да избягваме всякакви действия, които в горещото време могат да предизвикат пожар.

Можем да помогнем на хората от Долно село, чието имущество пострада от пожарите, като се включим в откритата дарителска сметка.”, призовава Терзийски.

Сметката е :

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ

ОБЩИНСКА БАНКА АД – ФЦ Кюстендил

IBAN: BG11SOMB91308442298644

Код за вид плащане:

44 51 00 (Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната)

Или 44 52 00 (Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина)

ОСНОВАНИЕ: За обезщетяване на пострадалите от пожара в с. Долно село

BIC: SOMBBGSF

От началото на седмицата България е в огнен капа Огромни пожари вилняха и в Перник, Благоевград, Карлово… Днес пожарът край санданското село Петрово взе две жертви- горските служители Валери Димитров от Кресна и Антон Гръбчев от Петрич.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here