На 2 август се проведе съборът на село Безден.
Празничната програма се организира от НЧ ”Иван Вазов-1957” и НЧ “Илинден-2012”.
За първи път двете читалища в селото честваха празника заедно и обединиха хората в селото на площада с български песни и танци.
Участие в програмата взеха ТС “Безденска китка”, с. Безден, ТС “Феникс”, гр. Костинброд и ТС “ Омайниче”, с. Опицвет.

На празника на село Безден присъства заместник-кметът на община Костинброд, Александър Ненов. Той в своята поздравителна реч поздрави всички жители на село Безден с празника и адмирира общите действия на читалищата. Г-н Ненов заяви, че членовете и самодейците на читалищата в Безден са за пример със своето обединение и създаването на обща празнична програма заедно.
“В тежките, трудни и разделни времена, в които се намира страната само обединени може да постигнем силни български села, силни общини и силна държава!”.
Жителите на село Безден поздрави и кметският наместник, Цветан Борисов. Гости на празника бяха общинските съветници- Кристина Александрова и Анелия Велева.
Село Безден е живо и развиващо се село. За последните две години община Костинброд изгради чисто ново многофункционално игрище в селото, ремонтира сградата на кметството, изгради нова детска площадка и изцяло рехабилитира пътя от с. Богьовци водещ към с.Безден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here