Огънят в Долно село все още тлее на 2-3 места в населеното място, каза кметският наместник на селото Лозан Тасков. Огнената стихия е тръгнала от махала на селото и бързо е стигнал до центъра.

„Ситуацията е тревожна. Огънят все още тлее на 2-3 места. Щетите са много – има 5 махали с по 5-6 изгорели къщи, плюс 2-3 стопански постройки. Училището също изгоря. В една от махалите е имало късо съединение на електропроводници, тъй като самите жици не са опънати. При вчерашния бурен вятър са се доближили, получила се е искра, паднала е на земята и така се е възпламенил огънят. Вятърът го донесе и до центъра на селото”, каза още той.

„Няма хора, които остават без дом, тъй като повечето къщи са изоставени. Само в една от къщите живееха хора, но те имат нова и са се нанесли в нея”, добави кметът.
Над 10 пожара горят в момента в Кюстендилска област, казаха от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. В гасенето на огъня е включен целият наличен състав на дирекцията. Екипи на пожарната са изпратени и към границата със Сърбия, където бушуващ пожар застрашава да навлезе на територията на страната, предаде.

15 къщи и училището в Долно село за изгорели при пожара, който бушува от вчера в района на кюстендилското село. Две жени бяха обгазени от този пожар, като те бяха настанени в кюстендилската болница. През вчерашния ден горяха 12 пожара на различни места в Кюстендилска област.

„Към този момент 60 души гасят пожара при Долно село. Пожарът е в две направления северозападно и южно. Огънят към северозападното направление е почти потушен, насочваме силите към южното. Не мога да кажа колко са засегнатите площи от пожарите през вчерашния ден, но декарите със сигурност са много“, заяви директорът на РДПБЗН – Кюстендил комисар Светослав Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here