В съботната вечер (20:30ч. на 31.07.21), получихме сигнал за произшествие с високопроходим автомобил, при което тежко е пострадал водача на автомобила а спътниците му имат различни, но по-леки травми. Десет спасители от отряда, разделени в две групи с цел пристигане на първа група по-бързо до пострадалия, се отправихме към мястото на инцидента. Това съобщават от ПСС Благоевград, във връзка с инцидента при който загина при екстремно офроуд състезание на 1885 м надморска височина загина Антон Петров-Хамстера и доуточняват подробности.
Касаеше се за преобърнал се в дере високопроходим автомобил 4х4 (джип). Към 17:30ч. при изкачване по изоставен горски път от Илийна река към х.Македония (път използван предимно от НЕК преди години, доста стеснен от растителни видове и ерозирал от дъждове. В момента по него преминава част от зелената туристическа маркировка Рилски Манастир-х.Македония ), автомобила стъпва много близо до ръба на затревен участък, който изглежда стабилен, но под тежестта на машината поддава и се отронва към стръмното дере. Джипа се преобръща няколко пъти по склон дълъг над 60м. и общ пад от над 30м. височина.
Водача получава множество тежки травми и изпада в безсъзнание.
Въпреки предприетите действия от спасителите и притеклите се на помощ приятели на пострадалите да го стабилизират и транспортират към лечебно заведение, към 23:00ч. състоянието му рязко се влоши… и „силите го напуснаха“.
Пострадалите бяха извозени с автомобил на ПСС, (група 2 пристигнала до мястото на инцидента) и предадени на линейки от ЦСМП.
Екипа на ПСС се прибра в Благоевград в 04:30часа.
ПСС отряд Благоевград изказва СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ, на семейството и приятелите на загиналия .
БЛАГОДАРИМ на приятелите му, за оказаната помощ по време на тежката акция.
ЗАБЕЛЕЖКА: Поради различни негативни коментари в медиите през последните дни относно дейността на загиналия- не желаем под този пост да се обсъждат постъпките му.
За спасителите пострадалият е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, с тежки наранявания, нуждаещ се от СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here