„Благодарен съм на моя ангел пазител. Целят съм в желязо. Никога няма да забравя думите на проф. Габровски „попче, ти по нашите документи си мъртъв. Теб Бог те е запазил, защото това е чудо.”, спомня си отец Димитър Фелибев.

Припомняме, че той пострада в края на 2019 г., докато боядисва камбанарията на храм „Св. Петка”.

„Боядисвах, за да да спестим пари на църквата. Занимавал съм се с това и преди и мислих, че ще имам силата, но ето какво се случи. Подхлъзнах се и паднах, но по Божия промисъл съм жив.”, каза той.

След инцидента свещеникът получи подкрепата на цяла Сапарева баня. Филибев беше транспортиран в София, ръцете му бяха счупени, имаше и травма на гърба. В курортното градче се организира и акция по набиране на средства за лечението на свещеника. Днес инцидента е само спомен, отец Филибев е деен и крои планове за построяването на нов храм край Сапарева баня и поставянето на 33- метров кръст. В комбинация с останалите църкви, сред които и средновековната „Св. Николай”, той иска да разгърне религиозен туризъм в курорта, който е популярен най- вече с планината и минералната си вода.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here