Елза Величкова и екипът й са стартирали обществена поръчка за ремонт на тротоари.

Кметът на община Бобов дол Елза Величкова и директорът Гергана Зарева прерязаха лентата на напълно обновената детска градина „Дружба“ в миньорския град.

Още в понеделник малчуганите влизат вътре и ще се радват на модерна и уютна обстановка.
Ремонтът е на стойност 1 278 287 лв. без ДДС, извърши го „ОДЗ БОБОВ ДОЛ-ОИ” ДЗЗД, включващо фирмите „Градител” ООД от Добринище и „СА.И.Е” ООД от София. Сградата е санирана, сменена е дограмата, извършен е тотален вътрешен ремонт, помещенията са като нови. На покрива са поставени слънчеви панели. Има медицински кабинет, физкултурен салон, кухненски блок като в ресторант.

Директорът на детската градина Г. Зарева, кметът Величкова и директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ Л. Спасов разгледаха спалното помещение.

Благодарение на ТЕЦ „Бобов дол“ малчуганите ще отмарят в цветни и красиви легълца, от централата са поръчали за детската градина още гардеробчета и шкафчета.

Новите легълца са цветни и модерни.

На откриването директорът Любомир Спасов беше в компанията на Кристина Лазарова от борда на директорите. Присъстваха също зам.- кметът Йорданка Гацева и ОбС шефът Елеонора Христова.


Директорът Гергана Зарева благодари на кмета и екипа й за реализирания проект, също и на ръководството на ТЕЦ „Бобов дол“ за дареното оборудване.

„Винаги сме на разположение и сме готови да откликваме. Щастливи сме, че допринесохме за уюта на децата.“, коментираха Спасов и Лазова.
„Изготвянето на самия проект ни отне около година. През 2019 г. направихме първа копка и ето ни сега пред лентата. Имахме много забележки към фирмата изпълнител, но в края на краищата те се съгласиха и отстраниха проблемите. Надявам се всичко да бъде наред.

Много се гордея с кухненския блок, много е модерен. Спалните са прекрасни. Вътрешните дворчета с пързалките са много забавни. С партньорството на ТЕЦ „Бобов дол“ ще бъдат разкрити много работни места и бобовдолци да се върнат в родния си град и да напълним детската градина.“, каза Елза Величкова.


Колективът не може да се нарадва на ремонта. Даниела Виячка, Даниела Симеонова, Валентина Ранкова, Иванка Баева, Десислава Кирилова, Ирена Александрова разведоха гостите, за да разгледат голямата придобивка за Бобов дол.


Невероятно пано, изрисувано с мотиви от „Червената шапчица“ върху параван посреща още от входа. Творбата е дело на парнаджията Александър Дене, който е художник.


Екипът на детското заведение е изключително опитен, някои от учитекилте са с над 30 годишен опит. Те споделят с тъга, че преди години на място са обгрижвали над 240 деца, имало е нощни групи.

Сега малчуганите са около 100. Росица Божилова се грижи за храната на децата. Тя готви заедно с един помощник готвач. Божилова сподели, че има 30- годишен опит в кухнята.

Зам.- кметът Гацева и готвачът Божилова

Таксата за малчуганите е 40 лв., а за по- големите 32, тъй като държавата плаща 8 лв. за храна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here