Станислав Владимиров

Кметът на Перник Станислав Владимиров днес е отправил едномесечно предизвестние да си вземе обратно концесията за градския плаж и ресторант „Байкал“ дадена от години на пернишкия бизнесмен Пешо Железаро, научи ZaPernik.com.

Кметът на Перник е поискал прекратяване на концесионния договор с Железаро, даден му още по време на бившия кмет Андрей Андреев.

Кметът Владимиров е изпратил комисия, която установила редица нарушения на договора с фирмата на бизнесмена – общински съветник Пешо Железаро.

Достъп до ресторант „Байкал“ не бил осигурен.

Детската площадка до ресторант „Байкал“ не била обезопасена и не отговаря на изискванията.

Не е модернизиран плувния басейн и не е изградено ново заведение, както било по договор.

След направена проверка на Община Перник е установено, че басейна не е годен да функционира. Плувният басейн не се поддържа в добро състояние – разрушени плочки, падаща мазилка, множество пукнатини в дъното.

Дървената постройка на водния бар е с нарушена цялост.

Открити са и други нарушения.

Днес на управителя на концесионера – общинския съветник и бизнесмен Пешо Железара е връчено едномесечното предизвестие на кмета на Перник да се разкара от градския басейн и ресторант „Байкал“.

Тази бомба новина идва само дни, след като кмета на Перник Станислав Владимиров направи разкритие за източване на подчиненото на Общински съвет предприятие „Жилфонд“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here