Калин Гелев

Последни количества минерална вода раздаде Общинският съвет в Сапарева баня. Беше гласувано отпускането на вода на къщата за гости на Кубрат Пулев.

„Получихме заявлението, то е съгласувано с Басейнова дирекция, които са дали положително становище. Нямам основание да не го вкарам за обсъждане в Общинския съвет, иначе може да ме съдят за пропуснати ползи.“, коментира кметът Калин Гелев.

Пулев заедно с Александър Кацов, вляво, и Вергил Кацов- вдясно.

Както съобщихме, заявлението е от името на съпругата на авера на Пулев Александър Кацов, известен с прякора Сашо Боксьора- Аксения чрез фирма „Ас Ди Ал”. В къщата за гости ще се пълни с минерална вода басейн с обем от 108 куб.м. ОбС одобри 0,05 л/сек целогодишно при средноденонощно количество от 4,27л/сек. или за година общо 1555,63 куб.м. Разрешителното ще е за 5 години напред. Хотелът на Пулев е сред най- луксозните в курорта, цената на нощувката е закована на 750 лв. Сградата е с площ от 300 кв. м, има басейн, барбекю, тераса, сауна…

Оказва се, че един от най- сериозните приходи за община Сапарева баня са именно от минералната вода. В хазната от това перо са влезли 337 000 лв. при заложени 220 000 лв. Затова и в последните години общината направи сериозни инвестиции около инфраструктурата.

„Направихме колектор за над 50 абоната, в момента свързаните са 43. ¼ от регистрираните обекти имат минерална вода. В последно време имаме поне 50 нови къщи за гости, над 10 хотела чакат за въвеждане в експлоатация. Имаме заявка за построяването на нов 5- звезден хотел в Сапарева баня. Ремонтирахме довеждащият водопровод и инсталацията, подаваща топлина към обществените сгради.”, съобщи Гелев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here