Деца от Рила посетиха Музейко в Кюстендил. „Посещението беше приключение, което малките посетители ще помнят дълго, защото бяха в миналото, в настоящето и в бъдещето, съобщи Мариана Костова, пресаташе на община Рила.


Децата играха, пяха, имаше и лека умора и малки поспаланковци, важното е, че беше страхотно изживяване за малки, големи и още по-големи момичета и момчета“, уточни тя.
Посещението е част от програмата на децата участници в Лятна академия за деца и ученици организирана от община Рила. В Академията участват деца на възраст между 7, 9 и 10 години, тази година заниманията ще продължат само месец. Лятна академия за деца и ученици е факт след решение на ОБС Рила от май тази година, участници в Академията са образователни институции, педагогически специалисти, учители. Дейностите са съобразени с възрастта на децата и учениците. Целта е да бъдат привлечени повече деца и ученици през лятната ваканция от община Рила ,населените места и други общини. Идеята е формиране на духовно -нравствени и културни умения и познания, както и опознаване на богатата история на Рила и района, запознаване с традициите и духа на населението. Важно е ,че чрез участието си в Лятна академия за деца и ученици участниците ще бъдат приобщени към християнските и национални ценности.“- обобщи Мариана Костова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here