Станислав Владимиров

Одитът, поискан от кмета на Перник Станислав Владимиров на общинското дружество „Жилфонд“ ясно е показал, че там се е работило по грешна схема. Има неясноти около харченето на средства.

„Има нарушения и непрозрачност при харченето на средства.  Одитът показа, че порочната практика на колективната безотговорност в общинските дружества трябва да се промени. Да се смени практиката да се назначават хора на партийна квота в тези дружества. Да се търсят професионалисти, които да работят на принципно нова основа – сподели за Перник нюз Станислав Владимиров.

Кметът е категоричен, че от години почти всички общински дружества са на загуба. И никой не търси причината за това, а продължава квотното назначаване на партийни кадри в  ръководства и получаването на заплати. Затова той е поискал да се направи одит на „Жилфонд“, такъв ще се направи и на другите дружества.

Докладът на одита  на „Жилфонд“ ще се внесе  за разглеждане на сесия. С него трябва да се запознаят и правораздавателните органи.Общинският съвет отговаря за работата на общинските дружества, назначенията за кадрите там се вземат именно от съвета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here