Петя Димитрова

Кирил Ананиев, Петя Димитрова, Стоян Мирчев и Зорница Стратиева са депутатите на Пернишка област, които днес положиха клетва.

Петя Димитрова от ИТН беше втора в листата от партията на Слави. Тя влиза на мястото на Станислав Балабанов, който предпочете да представлява хората от Пазарджик. Димитрова е областен предедател на партията, търгувала е със спортни ранци.


Зорница Стратиева /ДБ/ е родена в Перник. Завършила строителната гимназия в града и Лесотехническия университет. През 2013 специализира в дъщерната организация на най-голямата организация за опазване на околната среда в Германия – DBU Naturerbe. От 2012 г. работи в една от най-активните природозащитни организации в България – Асоциация на парковете в България. Има опит в подаване на сигнали, становища и предложения по въпроси, касаещи опазването и защитата на околната среда в България. Член е на Националната група по разработване на процедурите за прилагане на Националния FSC стандарт в България.

Стоян Мирчев

Стоян Михайлов Мирчев /БСП/ е роден в София. Той е внук на основния официален критик на Тодор Живков и режима му – проф. Стоян Михайлов, и син на социолога проф. Михаил Мирчев По професия е икономист. Владее английски. Бил е депутат от Силистра. В миналия парламент беше избран от перничани.

Кирил Ананиев

Крил Ананиев /ГЕРБ/ е финансист. Ззапочва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи“ и заместник-министър на финансите четири правителства в периода 1998-2017 г. Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на Президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).Назначен е за служебен министър на финансите на 27.01.2017 г. с указ на президента Румен Радев. От април 2017 г. отново е заместник-министър на финансите. Избран е за министър на здравеопазването на 10.11.2017 г. от 44-ото Народно събрание. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на финансите от 44-ото Народно събрание.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here