Трупове на кучета по улицата шокираха самоковци днес. „Излизам сутринта рано и на средата на улицата, в близост до нея виждам две убити или отровени кученца. Около тях минават коли, хора, на никои не му трева сърцето.Това е град Самоков?“, съобщи възмутена самоковка. Това е пореден случай на жестокост към животните в града.

Припомняме, че миналата седмица гръмна скандалът, че кучета изчакват за кастрация, затворени в клетки и натоварени в метални контейнери при температура от над 30 градуса. Случайни минувачи бяха чули жалния вой на кучетата, които биват спасени след подаден сигнал на телефон 112. Шокиращото е, че четириногите са оставени в жегата по заповед на общината. Пред медиите кметът Владимир Георгиев се оправда, че кучетата оставали на място за не повече от 24 часа.
Няколко дни по- късно пък сме свидетели на поредната жестокост.
„Някои може ли да ми отговори това въпросното животно какво е направило че да бъде пребито или умишлено отровено по този начин? И другият логичен въпрос, пак ли няма свидетели, къде са институциите в този град, дано убийците бъдат наказани. Много ли сте доволни за поредното посегателство над животните? Няма ли капка съчувствие и човечност в тях? И къде в случая е въпросната полиция?“, възмущава се дамата, която се натъкнала на труповете.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here