Независимият общински съветник Георги Градевски внесе в община Дупница предложение за обособяване на нова спирки на градския транспорт, която да подобрят транспортното обслужване в града. Сред Предложената промена цели обособяването на автобусна спирки по улицата „Иван Вазов“ точно пред предприятието за хора с увреден слух „Тих Тред“ на изхода за Благоевград. Георги Градевски внася докладна записка за промяна на транспортната схема и отбелязва, че обслужването значително ще се подобри, тъй като ще се попълнят празнини в транспортната мрежа, надхвърлящо наложеното като приемливо пешеходно разстояние между спирките.

Съветниците от СДС Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Иван Раков, Боби Коларов и Емилия Райчова.
Георги Градевски, вдясно, и Станислав Павлов.
„Разстоянията от последната спира до „Тих труд“ е между 600 и 1000 метра, което представлява проблем за много граждани, особено за хората в неравностойно положение, изправя ги пред сериозен риск и прави градския транспорт непривлекателен” – твърди Георги Градевски

 

„Необходимо е желание от страна на общината за непрекъснати подобрения на градския транспорт на Дупница и за тази цел не са нужни много средства или продължителни реконструкции” – казва Градевски.

„Искам да благодаря на всички мои колеги от общински съвет Дупница за оказаната подкрепа за органицираната подписка от жителите на улица „Тишина“. Хората там искат изграждане на спирка от автобусната градска мрежа и поставянето на обозначителни табели за живущи хора с увреден слух в района на „Тих Труд“
И двете подписки бяха входирани до кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. Сега внасям докладна записка за реализирането й.
Надяваме се да получим разбиране и в скоро време да изпълним желанието на нашите съграждани.“- каза Градевски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here