Представители на контролните институции се събраха преди месец, за да обсъдят проблема.

Джипка, газеща забраната за движение към Седемте рилски езера са заснели туристи през уикенда. Нелегалният превоз си върви, въпреки опитите на институциите да пресекат порочната практика, която съсипва природата, а превозвачите пълнят джобовете си нелегално.

Джиповете продължават да шарят в гората

Бизнесът се върти от години в гората над Сапарева баня, като от миналата започнаха опитите да бъде спрян. Имаше и акция на полицията, при която един от шофьорите мина през крака на полицай.
Преди месец в община Сапарева баня се проведе среща, на която се набелязаха мерки как да се спрат джиповете. Беше решено до края на лятото в планината да имат право да се движат само специализирани автомобили, които отиват да помогнат на пострадали.
Срещата се проведе по инициатива на кмета Калин Гелев. Участваха представители на всички контролни органи, отговорни за противодействие на нерегламентираното движение на моторни превозни средства в района на Седемте рилски езера. Теренът не е общински и общината няма правомощията да налага забрани. Проблемът беше обсъден от Красимир Андонов – директор на Дирекция „Национален парк Рила“, Здравчо Тодоров – директор на РДГ-Кюстендил, Румен Точев – началник отдел в РД „Автомобилна администрация“ – София, Крум Иванов – началник на ПУ-Сапарева баня и Радослав Стоилков – началник на група – ПК при РУ-Дупница.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here