Днес Разлог за пореден път скланя глава пред най-свидния син на България –Апостола на свободата Васил Левски.
По повод рождението му жители и гости на Разлог, както и служители от Общинска администрация, се преклониха пред подвига на революционера. Организатори на събитието бяха Община Разлог, Историческия музей и НЧ „15.09.1903-1909г.“.
   
Пред паметника на Апостола, издигнат на централния площад, бяха поднесени цветя от инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог и д-р Мария Копанарова – председател на Общинския съвет, организации и признателни граждани, които почетоха делото и паметта на Дякона.
Революционният път на най-великия герой на България минава и през Разлог, където създава революционен комитет през 1869 година.
В словото си Христина Манова – директор на музея, каза: ,,Всеки изминал ден ни отдалечава от епохата, в която е живял Васил Левски. Същевременно образът на Апостола на свободата остава все така ярък, а преклонението пред него – все така възторжено. Не трябва да забравяме, че преди 152 години Апостолът идва в Мехомия /днес Разлог/ и основава революционен комитет в къщата на Кипре Максев.“
Снимки: Лина Пъргова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here