Ерика каза "Да" на Дейвид

Дейвид падна на коляно и предложи брак на любимата си пред съотборничките й в ансамбъла и треньорката Весела Димитрова


Кюстендилското златно момиче Ерика Зафирова, която е част от националния ни ансамбъл по художествена гимнастика каза „Да“ на своята половинка – националния състезател по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун, стана ясно от качени снимки в социалните мрежи на двамата.

Предложението е дойшло часове преди Дейвид да замине за Олимпийските игри в Токио. Гимнастикът пътува за японската столица тази вечер. Олимпийският турнир по спортна гимнастика започна на 24 юли.

Ерика Зафирова също е с квота за Игрите, като част от ансамбъла. Момичетата заминават на подготвителен лагер в Мураяма на 21 юли, а старта на олимпийския турнир в този спорт е последния ден на Олимпиадата – 8 август.

Гимнастичката получи изящен пръстен в присъствието на съотборничките й в ансамбъла и треньорката Весела Димитрова, близки приятели, сред които и капитана на ансамбъла Симона Дянкова. Ерика и Дейвид са заедно от 3 години.

Ерика с първата си треньорка в Кюстендил Валя Машова

Ерика Зафирова е родена на 7 май 1999 г. в Кюстендил. Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в отбора на „Велбъжд“ Кюстендил при треньорката Валя Машова. През 2009 година се премества да живее в Бургас заедно с родителите си.

От 2017 година личен треньор на Ерика Зафирова е Белла Каратанчева, а тя става състезател на клуб „Левски – Илиана“.

През 2019 г старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова включи Ерика Зафирова и в двете съчетания.И до днес тя е част от златния български ансамбъл, с който ще представят страната ни на Олимпийските игри в Токио.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here