С повишаването на температурите навън се увеличават и изявите и инициативите в НЧ „Рила-1898” Долна баня.

В конкурс за детски рисунки „Палитра” за месец май по темата „24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий , на българската азбука, просвета и култура  и на славянската книжовност” Ванеса Колева и Зорница Торошанова си поделиха първото място. Второто място зае Натали-Деа Иванова от град Враца, а на трето се класира Добромир Орлинов от ЦНСТ „К.Ляпчева”.

 

По темата за месец юни  „Синьо лято”  получихме над  50 прекрасни рисунки на деца от цялата страна. И отново Ванеса Колева се окичи с първото място, второ място за Зорница Торошанова и трето за Дария Ганчева и Елеонора Здравкова.

Междувременно момчетата и момичетата от ФТФ „Венети” към читалището взеха участие  в концерта по случай 24 май, както и в  два фестивала – Детски фолклорен събор – Бургас и 4-ти фолклорен фестивал „Веселие в Елена”, където заеха призовите места.

През наситения с емоции месец юни представихме книга та „Да пътуваш в петък  13-ти” на младата Таня Глухчева, която с много вълнение сподели с нас своите впечатления от Латинска Америка и принудителния ѝ престой там.

И накрая, но не на последно място имахме възможността да се насладим на картините от изложбата „Пробуждане” на едно младо момче, което е преминало през тежък момент, но е намерило нов път – Кристиан Никифоров.  Картините му  развълнуваха много хора и намериха своето ново място по стените на домовете и в сърцата им.

Любомир Кузев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here