Наркооранжерия в новостроящ се комплекс с къщи за гости в санданското село Любовище разбиха полицаи. Това е пореден нарко удар в Югозапада, в ход акция срещу производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. Оранжерията в селото била оборудвана с всички необходими съоръжения за отглеждане и производство на марихуана.

В помещението са открити около 555 канабисови растения с приблизително общо тегло 250 килограма, както и към 390 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В землището на същото село униформените установили и нива с изградено напояване и засадени около 129 тревисти растения. При полеви наркотест насажденията – с общо тегло около 380 килограма, реагирали положително на канабис.
За срок от 24 часа като съпричастен по случая е задържан 52-годишен мъж от Мелник.
Припомняме, че на 13 юли, в хода на акцията, осъществена в района на местността Редев Андък, землище на с. Любовище, служителите на РУ – Сандански откриха три парцела, обособени като ниви, със засадени общо около 542 канабисови растения – с общо тегло около 1540 килограма. Междувременно колегите им от РУ – Петрич иззели 123 растения, тежащи общо към 154 килограма, които реагирали на канабис при полеви наркотест. Насажденията открили в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Горчевица, землище на с. Скрът. При операцията била проверена и къща с прилежащо към нея дворно място в петричкото село Струмешница, откъдето са иззети около 0,77 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. За срок до 24 часа е задържан 60-годишният обитател на жилището.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here