Кметът на Радимир Пламен Алексиев и водачът на листата на ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев бяха основните двигатели в изборите.

 

В област Перник ГЕРБ побеждава с 31.69% при 100 % обработени бюлетини.

При 98% от преброени протоколи за Област Перник, резултатите са следните:

ГЕРБ: 14002 гласа
Има такъв народ: 10870 гласа
БСП за България: 7022 гласа
Демократична България: 3758 гласа
Изправи се! Мутри вън!: 2312 гласа

Така в Перник победител е ГЕРБ, но като цяло за България победител е „Има такъв народ“

121 кандидати за народни представители , с 20 по- малко в сравнение с април, си оспорват оспорват четирите депутатски места в област Перник. Те са представители на 22 партии и коалиции. На територията на региона са сформирани 262 избирателни секции, като машинно ще се гласува в 157 от тях.

Изцяло с хартиени бюлетини гласуват в най- малката община Ковачевци, тъй като там няма секция с над 300 избиратели. В останалите пет общини ще има и машинно и гласуване с хартиени бюлетини. Настанените за лечение пациентите в МБАЛ „Рахила Ангелова“ и Белодробната болница в Перник ще могат да гласуват в разкритите за целта избирателни секции в здравните заведения. За разлика от вота през април обаче, сега в региона няма ковид- секции.

Седем са подвижните секции за хора с трайни увреждания – три от тях са на територията на община Перник, две – в Брезник и по една в Трън и Земен. В община Трън жителите на 49 села ще гласуват в сборни секции. Сборни секции има във всички шест общини в Пернишка област, в т.ч и в най- голямата община Перник, където в една секция ще пускат бюлетини жителите на селата Планиница и Лесковец и на селата Боснек и Чуйпетлово.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here