Приход от 35 000 лв. за извършени услуги е реализирал Медицински център I в Бобов дол стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет в миньорската община. Същевременно, за 2020 г. общината е финансира общинското дружество с 59 000 лв., които са изразходвани за покриване на заплатите на медиците.

gaceva
gaceva

Сумата е по- малка от тази през 2019 г., когато са платени 67 000 лв. От финансовия отчет става ясно, че разходите за суровини и материали са 2000 лв., за външни услуги са дадени 18 000 лв. Най- голямото перо в раздел „разходи“ са плащанията към персонала, които са в размер на 54 000 лв. 46 000 лв. са за трудови възнаграждения и 8 за осигуровки. Чистата печалба за миналата година е 5000 лв. Лошото е, че Медицински център I от години вече си върви с дълг от около 120 000 лв., натрупани главно от неплатени осигуровки.

„Опитваме се поддържаме с всички сили Медицинския център, стараем се да осигурим лекарска грижа за бобовдлоци. Лошото е, че имаме празни кабинети, не може да намерим, например, детски лекар, нямаме хирург. Имаме кабинет УНГ, Вътрешни болести и др.“, коментира за „4Власт“ кметът Елза Величкова темата след заседанието.

Отчетът на Медицинския център беше гласуван с 8 „за“, против бяха двамата представители на ГЕРБ Юлиан Божанов и Росица Борисова. Борисова дори настоя отчетът да не се гледа, тъй като в залата нямаше представител на общинското дружество. Предложението обаче не беше прието. Стана ясно, че на заседания на постоянните комисии към ОбС темата е била подробно коментирана. Същевременно беше оттеглена докладната за освобождаването от поста управител на д-р Валентин Андреев. Стана ясно, че заради непредвидени обстоятелства са застопорени преговорите с медика, който ще поеме длъжността. Затова, тъй като Медицинския център не може да остане без управител, точката беше оттеглена. Д-р Андреев се оттегля от поста, който заемаше от около 1 година.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here