Р. Томов: Губим парк „Македония“, не узаконим ли до 4 месеца залите, 4-5 години са проспани

Румен Томов миналата седмица отиде да гласува в компанията на семейството си.

„Благоевград няма време за губене и експерименти. Губим парк „Македония“ и изградените там зали, ако не ги узаконим до 4 месеца. Просто Министерство на отбраната ще си поиска обратно имота.“ Това обяви в отговор на въпрос на „4Власт“ независимият кандидат- кмет Румен Томов, който е подкрепен от БСП.
Припомняме, че обновяването на парка беше гордостта на бившия кмет Атанас Камбитов. Теренът на парка беше дарен на общината от Министерство на отбраната, а на място общината осъществи проект за над 20 млн., построявайки няколко модерни зали. Оказа се обаче, че те са без Акт 16.


„Новите зали в парк „Македония“ все още не са узаконени. В момента приключи процедурата по процедурата по Общият устройствен план. Остава да мине и ПУП-ът и ще ги узаконим. Шокирани сме от бездействието и безхаберието, което заварихме. 4-5 години не било предприето нищо за промяната на статута, одобряване на ПУП-ове и т.н. Ако до 4 месеца не се справим, Министерство на отбраната ще ни вземе имота, който ни е дал. Искам да отбележа, че там бяха правени три първи копки на православен храм, а документално няма нищо оформено, за да се строи.“, коментира Томов.

40 000 се веселиха на Франкофилии в парка през лятото на 2019 г.

Както е известно, паркът беше построен на терен на бившите казарми. В залите се приютиха няколко спортни клуба, на място се направиха няколко грандиозни музикални фестивала, събрали хиляди. През пролетта на миналата година се оказа, че те са незаконни и екипът на Томов стартира процедури по узаконяване. Куриозът лъсва, след като през декември 2019 г. РДНСК уведомява общината, че въпросният имот не е урегулиран, а в Общия устройствен план на Благоевград той фигурира с последното си преотреждане „обекти на МНО“, тъй като ОбС не е гласувал ПУП. Сградите, които се намират в него са с предназначение „гаражи“ и „работилници“, което прави използването им като зали за спортна дейност или събития неправомерно. Всички строителни действия по тези сгради са направени без строителни книжа и без разрешение за строеж. Още в началото на 2020 г. беше беше изготвен Доклад за изработване на Общ устройствен план на община Благоевград. Лошото е, че процедурите изискват време и минават през няколко институции.
Томов излиза на балотаж за кметския пост в община Благоевград в неделя. Той е под №15.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here