Бившият общински председател на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов избухна гневно във фейсбук по повод на вчерашните кметски избори в града и подкрепения от партията кандидат за кмет Андон Тодоров.

Даниела Савеклиева и Андрей Новаков.

„Благодарение на „отличниците-лобисти“ и „вещи социолози и познавачи“ на политическите процеси в Благоевград Андрей Новаков и Даниела Савеклиева и с активното съдействие на напусналия преди години партията Костадин Хаджигаев, ГЕРБ Благоевград участва на частичните избори за кмет, колкото и националният отбор на България участва на европейското по футбол – само като зрители.
Горните трима причиниха незаслужен срам и обида на всички членове на структурата в града, която трябваше да преглътне натрапването на изключително спорна и чужда фигура за нас като кандидат-кмет, подкрепен от ГЕРБ … !
Няма да се учудя, ако горните трима „специалисти“ продължат да нахалстват и да търсят вината другаде, вместо да поемат собствено отговорността за този звучен шамар … !“- написа Йордан Андонов.

„Независимият“ кандидат Андон Тодоров, зад когото застанаха ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ, остана трети по брой гласове и по този начин отпадна от кандидаткметската надпревара. За него гласуваха 19,06% или 3 452-ма избиратели. Тодоров загуби и председателския си пост от общинския съвет, така се сбъдха думите „От два стола- на земята!“ – са коментарите в Благоевград.

Трети смятът, че изборите са контролирани по силата на уговорка между Слави Трифонов и Бойко Борисов.

„ГЕРБ сякаш нарочно изгуби тези избори. На практика не проведе кампания. Не представи кандидата си, не разказа на обществото за него. Бойко Борисов не стъпи в Благоевград. В петък, вместо да иде в Пиринско, той отиде в…Плевен. Борисов даже една снимка не си пусна с горкия Андон Тодоров във фейсбука, колкото да нахъси своите. Апатия. Лидерът на ГЕРБ дава вид, че му е все едно, че вече е развял бялото знаме. Как тогава очаква активът му да бъде мобилизиран?“- коментира Тодор Иванов.

„ГЕРБ не просто нарочно изгуби изборите, а сякаш ги изгуби КОНТРОЛИРАНО, в съглашение със Слави Трифонов. Дали това не е част от вече уговорен мач? Дали не тече поредно разпределение на „порциите“ под взора на Доган?“- пита Ивелина Петрова.

„Провалът на ГЕРБ в Благоевград е симптоматика. Доскоро управлявалата партия тъне в самодоволство и клиентелизъм. Няма рефлекс за новите реалности. Сбъркан е целият пиар-подход, медийната кампания е провал. Провалът започва с неудачно избрания слоган „Ред в хаоса“ – абстракция, подходяща за дипломна работа по космогония. Лидерът Борисов не повежда хората си, дава знаци за примиренчество. Вместо да вдъхновява за победа, той подготвя партията за загуба. „Ние ще бъдем опозиция“, казва Борисов и това е възможно най-грешното политическо послание в навечерието на избори. То обезкуражава. Щом командирът се е предал, какво остава за армията? Конформистите в ГЕРБ вече търсят персонално спасение за себе си, оглеждайки се за ново пристанище – я при Слави, я при Христо Иванов. Следва разпад – функция от абдикацията на силния човек, както се случи в СДС и НДСВ.“- нервират се членове на ГЕРБ.

По този повод Борисов написа днес:

„Една армия не трябва да се праща в боя сама. А да се оглави! От ГЕРБ сме сами срещу всички. И то не защото сме по-лоши. А защото сме по-добри. От нашата сянка останалите не могат да пораснат. Затова с реваншизъм, компромати и парадоксална злоба коалицията на Радев атакува властта. Искат я на всяка цена. Мъдрият български народ отдавна е казал: „Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш“. В последния парламент се изплашиха от отговорността. И като слушам плановете на ортака на Радев – Слави Трифонов, да дезертира – в ГЕРБ трябва да сме готови да извадим страната от поредната криза.“

Лидерът на партия ИТН Слави Трифонов коментира вчерашните кметски избори в Благоевград. Във фейсбук той написа:

„Местните избори, които се проведоха в Благоевград са показателни за това, което се случва в България. И тези избори със сигурност бяха по-честни от всички, провеждани досега.
Не знам дали има половин милиард километра магистрали, както казва Бойко Борисов, но със сигурност има отвращение от това, което направи ГЕРБ през последните 10 – 11 години.
А това личи и от фактите за корупция, безстопанственост и некадърност, които вади всеки ден служебното правителство.
Не знаех, че като казах думата „изчегъртване“ в интервюто с Петър Волгин, тя ще придобие такава популярност и ще стане нарицателна. Но смисълът на този глагол ми звучи все по-точно и обективно с всеки изминал ден.
Благоевград е прекрасен български град – бил съм много пъти там и той, както всеки друг български град, заслужава почтени и кадърни управници. Първата крачка вече е направена“, завърши Слави Трифонов.

Трифонов е на мнение, че първата крачка с въпросното съществително е направена и тръгва именно от Благоевград.

„Благоевград е прекрасен български град – бил съм много пъти там и той, както всеки друг български град, заслужава почтени и кадърни управници. Първата крачка вече е направена“, добави той.

Вижте как стана изборът на Андон Тодоров:

ГЕРБ се обясни в любов на Андон Тодоров, Й. Андонов: Хубаво щеше да ни попитате искаме ли го за кандидат- кмет
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here