Румен Томов и Илко Стоянов са основните играчи на тези избори.

С около 1 400 гласа е преднината на Илко Стояно от „Има такъв народ“ пред независимият, подкрепян от БСП Румен Томов в битката за кмет на Благоевград. Процентно разликата между първите трима е 35% за Стоянов, 29% за Румен Томов и 19% за Андон Тодоров, подкрепян от ГЕРБ, който отпадна от битката с унищожителна загуба, потвърдиха от трите щаба за 4ВЛАСТ към 22.00 часа.

За Румен Томов масово са гласували в ромските махали. В предстоящия балотаж двамата претенденти за кмет ще трябва да се борят за благоволението на членовете и симпатизантите основно на ГЕРБ.

„Хората свикнаха да гласуват срещу пари, ние не сме предлагали, слаба активност в ромските махали, понеже полицията си свърши работа, чувалите не бяха извадени!“- това коментира Румен Томов, с което и обясни ниската избирателна активност.

„След това унизително поражение на кандидатът им Дончо Андонов, ГЕРБ-Благоевград ще се концентрират само в предстоящите парламентарни избори на 11-ти юли и няма да участват във вота за кмет.“- коментират членове и симпатизанти на ГЕРБ от съседни общини.

Както информирахме през целия ден днес, частичните избори за кмет на Благоевград преминаха спокойно, но при изключителна слаба активност от страна на гражданите.

Само 18 182 благоевградчани упражниха правото си на вот. В 20 часа изборният ден приключи официално, а от ОИК обявиха броя на гласувалите. Сметката показва, че едва 0,28 % от имащите право на глас 65 502 души са гласували. До края на изборния ден жалби и сигнали в изборната комисия не постъпиха. Целият ден премина при вяла избирателна активност. До 12,30 часа гласувалите бяха 10,55 %, до 17,30 20,01%.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here