Елза Величкова направи цветна магия в Бобов дол, хората: Градините са ослепителни, показват характер!

 

Райски кътове за отдих радват жители и гости на община Бобов дол, последната новост е грейналото „Слънце” в тревните площи срещу ОУ „Никола Йонков Вапцаров” в центъра на града. „Градините са едни от най-привлекателните пространства. Това са места за съзерцание и творчество, където хората са се потапяли в магията на природата.“ – коментират жители и гости на града.

„Всеки ден обновяваме и детски площадки и зелени площи. При благоустрояването се съобразяват с желанието на местните хора, коментира пред 4ВЛАСТ Виолета Димитрова – организатор, озеленяване към ОП „ЧОБ” Бобов дол.

Кътове за са изградени на всички входове и изходи на територията на града, благоустрояването е със средства от бюджета на общината.

„Масирано работим навсякъде. Поставихме нови съоръжения за отдих, спорт, за забавление на децата. Тревните площи се подържат ежедневно. Растенията, които засаждаме, ние си ги произвеждаме в предприятието.”, сподели Виолета Димитрова и добави:“На изхода на града, посока Кюстендил, има изграден кът за отдих. Поставена е беседка, каквото е желанието на местните хора. Детски кът със съоръжения е оформен от дясната страна на беседката, като завършек на направеното са засадени рози и кипариси. Подновените тревни площи са в синхрон с осветени улици. Няма нищо излишно и претрупано. Няма строителен кич. С просто око виждаш един малък рай. Всичко говори за много труд и вложени усилия. Но за това, както се досещате, трябват няколко задължителни елемента – правилни управленски решения, мотивирана инвестиция и правилен подбор на средства и ресурси. В подкрепа на това са информационните табели, разположени из града, които говорят за добра реализация на множество проекти по различни европейски програми. Всички сме длъжни да уважаваме труда на хората от ОП ЧОБ и да пазим направрното. „- коментира Любен Станчев.

„И малки, и големи, и главни и не толкова главни улици сияят от чистота и с просто око се виждаше, че кметът Елза Величкова е със силно чувство за естетика и красота, а бобовдолци имат висока култура на стопанисване, както на собствените си имоти, така и на тези на общината. Добро впечатление прави присъствието на много млади хора, които се оказа, че не са дошли за уикенд време, а не живеят там постоянно и се чувстват доволни от този си избор. Интересна забележителност, с която се гордее селото, е храм „Свети Николай“. Църквата е внушителна, построена с дарения, а в нея могат да се видят интересни икони. Случи ли се да имате път натам, не пропускайте отбивката за Бобов дол. Подарете си атмосферата и уюта на минното градче, в което ще искате пак да се върнете.“ – радват се млади и стари жители на Бобов дол.

Драгомира Йорданова

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Истина е – то ври от млади хора, от почиващи и хора, които са дошли да отдъхнат в гр. Бобов дол, да посетят СПа-центъра в хотела, да се насладят на прекрасните гозби в многобройните ресторанти. Това е раят, изграден от Величкова! То бива хвалби, бива, ама проявете и малко реализъм! Сутрин на центъра са само десетина пенсионери, а в четвъртък на пазара няма и сто човека! Говоря от цялата община! Сутрин още от 4 часа автобусите и колите тръгват за София, където доволните бобовдолци отиват на работа и се връщат късно вечер. А между 22.00 и 04.00 ч.се любуват на градинките и кътовете за отдих! Едно работно място не се постара да открие Величкова, освен в общината и ОП „ЧОБ“, където щата се пука по шевовете. Бобов дол е вече призрачен град! С градинки и кътове за отдих!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here