Игрохорци от цялата страна се надиграваха на „На армане с тъпане“ в Разлог, кметът инж. Красимир Герчев поздрави и награди участниците

За десета поредна година град Разлог бе домакин на фестивала на традиционните хорá „На армане с тъпане“, където 28 групи от цялата страна се надиграваха.
Зрителите се насладиха на непреходността и красотата на българския народен танц и финеса и грацията на изпълнителите.
  
Специфично за фестивала е, че изпълненията за поредна година бяха съпроводени от жива музика – оркестър-„Роял бенд“ от Благоевград със солист Кинче Вълчева и ръководител Стефан Йорданов и зурнаджийска група „Манетата“ от град Разлог с ръководител Емил Зангов.
Инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог поздрави участниците и публиката и изрази своята радост от това, че с всяка изминала година фестивалът се разраства, а това е знак, че фолклорът е в сърцата и душите на хората. Инж. Герчев връчи подаръци на ръководителите на всички групи, които участват в мероприятието.
„На армане с тъпане“ е фестивал на традиционните хорá с основна цел да се пресъздаде атмосферата на старинното мегданско веселие. Първото му издание е на 6 октомври 2012 г. и е посветено но стогодишнината от освобождението на град Разлог от турско владичество. От 2013 г. до днес събитието се провежда в последната събота от месец юни.
Организатори на мероприятието са Община Разлог и НЧ „15.1903-1909“, директор на фестивала е доц. Георги Гаров.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here