Благоевградската фирма „Растер – Юг“ начело с Антон Муртов и Радослав Костов ще прави мега ремонта на пътя Катунци- Враня/Катунци- Златолист. Заложената стойност за работата беше 3 332 000 лв. без ДДС, фирмата печели с оферта от 3 331 817,69 лв. без ДДС или 3 998 181,21 лв. с ДДС. Техни конкуренти са били от ВХД начело с Петко Геров и „Грома Холд“ с Виктор Велев. Двете дружества обаче са отстранени и поръчката отива в ръцете на „Растер- Юг.“, договорът с общинна Сандански е подписан в понеделник.
Целта на ремонта е подобряване на достъпността на района, което да даде стимул за развитието на малките и средните предприятия и привличането на инвестиции.
От община Сандански съобщават, че ежегодно залагат по- голяма част от капиталовите приходи за извършване на ремонти на общинската пътната мрежа, но те са недостатъчни. Пътят Катунци- Златолист е с дължина 6860 м. Участъкът от трасето е бил рехабилитиран преди 1970 г. и оттогава не е извършвано текущо поддържане. Част от пътя е с асфалтова настилка, която обаче е силно деформирана, останалата част е на земна основа. Пътят е в много лошо техническо и експлоатационно състоянието. Той е изровен от дъждовете, има и много сухи дерета, които при дъжд затлачват съществуващите водостоци и водата отнася пътното платно, което създава опасност от свличане и затова пътят не е безопасен и комфортен за пътуване.
Парите за ремонта са отпуснати от държавата след подаден проект от община Сандански.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here