ОбС Кюстендил не подкрепи номинацията на Дафинка Иванова за Обществен посредник на община Кюстендил. На днешната сесия по време на тайното гласуването тя получи само 6 гласа за нейната кандидатура. 23 плика бяха без бюлетина в тях, а шест бяха тези с бюлетина в тях. С получените резултати временната комисия не избра Дафинка Иванова за обществен посредник, тъй като за да бъде избран кандидат за поста на Омбудсман са необходими мнозинство от 2/3 от гласовете на общинските съветници.

Дафинка Иванова

С това процедурата по избор на Обществен посредник се затваря, а ОбС- Кюстендил предстои да реши дали да обяви нова процедура.
Припомняме, че Дафинка Иванова бе единствения кандидат за обществен посредник на територията на община Кюстендил. На 8 юни тя се яви на събеседване и изслушване, пред четиричленна комисия с председател Иван Андонов и представи своите виждания относно работата и дейността на местния омбудсман.
Дафинка Иванова е била председател на Синдикален регионален съюз /СРС/ “Подкрепа”- Кюстендил.
Изборът на нов омбудсман за територията на община Кюстендил се наложи след като предишния Васил Иванов почина след коронавирусна инфекция през месец декември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here