Жителите на планинската перла на община Дупница село Бистрица се срещнаха с кандидат- депутатите от листата на ГЕРБ-СДС. Бившият вътрешен министър и водач Христо Терзийски, шампионът по борба от Дупница Даниел Александров, д-р Александър Паризов и Мишел Виячева от Сапарева баня разговаряха с хората от селото. В неформалния разговор се включиха също кметът на Дупница инж. Методи Чимев и зам.- кметът Крум Милев. Гостите приветства кметът на селото Кирил Огненски.


„Искаме държавата да продължи да върви по пътя на десните ценности, на сигурността и на стабилната икономика. Само за месец българските граждани се убедиха, че страната лесно може да бъде върната с години назад, че без политически сили, способни да поемат отговорност за управлението, всеки достоен човек и добър професионалист е изложен на политически произвол.“ С тези думи се обърна към жителите на селото Христо Терзийски.

„Пред вас заставаме с нашите имена и с опита, който имаме; излизаме и с бъдещето – в лицето на младите хора, които са част от листата ни“, посочи още Терзийски. Даниел Александров бе категоричен, че за краткия живот на 45- ото Народно събрание сме станали свидетели на абсурдно поведение от трибуната на парламента. „Много хора бяха излъгани, защото определени политически лидери избягаха от отговорност. Ако аз отида на състезание, за да защитавам България, и в деня на състезанието кажа на треньорите, че днес не ми се бори, няма да се боря за България, това е предателство и безотговорност. Това се получи в Народното събрание“, обясни своята гледна точка вторият в листата Дани Александров. Той бе категоричен, че не бива да позволяваме служебното правителство да ни връща години назад.


„45-ият парламент беше едно зле скалъпено шоу. В парламента се внесе законопроект, с който трябваше да се гласува ревизия на 5-годишен период, в който ГЕРБ е бил на власт. Ние, от ГЕРБ, предложихме да не бъде 5-годишен, а 10-годишен периодът, което значи да бъдат ревизирани всички правителства, в които ние сме участвали. Обаче другите казаха „не“. Защо казаха не? Ами, защото в предните правителства беше и г-н Христо Иванов, а преди това и г-н Орешарски от БСП“, обясни д-р Александър Паризов, който на предишните избори бе избран за народен представител от Кюстендилска област в 45-ото НС.


Шестата в листата, Мишел Виячева от Сапарева баня се обърна към присъстващите с думите: „В следващите седмици България ще избира. Ще избира бъдещето си, дали да бъде стабилна, демократична и европейска страна. Не съм политик, но като млад човек имам позиция и затова съм избрала да бъда в тази листа. Убедена съм, че младите, можещите, трудещите се и желаещи да се развиват млади хора, имат бъдеще в тази държава. Да, трудно е, никой не го отрича, но къде е лесно?! Не вярвам, че на нашите сънародници в чужбина им е по-лесно. От нас зависи да направим нещата тук по-добри, да вземаме отношение, да се интересуваме от процесите в държавата, да избираме. Да избираме разумно, защото емоциите не винаги са добър съветник. И мисля, че да градим мостове е по-добре за всички нас, вместо да рушим и отричаме постигнатото дотук. А то не е никак малко.“
Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев призова жителите на Бистрица да не се поддават на некоректни влияния и гръмки обещания, а да гласуват за стабилността и разума на 11 юли. За кандидатите от листата на ГЕРБ – СДС инж. Чимев бе категоричен, че на тях може да се разчита, защото са честни, доказали се и отговорни професионалисти.

ГЕРБ-СДС е под №5 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here