Адвокат Теодор Тошев е новият юрист на Общински съвет-Благоевград. Той бе официално представен днес на пресконференция от председателя на Общински съвет-Благоевград, Радослав Тасков.
Припомняме, че в началото на година в общината избухна скандал заради поста. Местният парламент беше пред угрозата да не може да работи заради липсата на юрист. Тъй като не се намери адвокат, който да отговоря на изискванията по закон за поста, като компромис беше назначена младата Борислава Иванова. Тя изпълняваше функциите на юристконсулт. На брифинг обаче кметът Румен Томов постави под съмнения качествата й на юрист и обяви, че обмисля да я уволни. След изявлението младата дама сама напусна.
„Нямах никакви колебания относно това кой да бъде юридическият съветник на Общински съвет-Благоевград. Работили сме почти два мандата заедно и се радвам, че адвокат Тошев се съгласи отново да поеме тази длъжност“, каза днес Радослав Тасков.
А иначе на предстоящата утре сесия Радослав Тасков ще предложи увеличаване на състава на Председателския съвет към Общински съвет-Благоевград да бъде променен от 4 на 6 човека.
„В Общински съвет има 6 политически групи, но 3 от тях не са представени в Председателския съвет. Амбициран съм да обединя общинските съветници“, уточни още Радослав Тасков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here