НЧ „Асклепион 1998“, НЧ Кирил и Методий 1927″ с. Долно село, с партньорството на  Клуб на инвалида, Сдружение „Майчина любов“ и Дневен център „Вяра, Надежда и Любов“ в Кюстендил организират и отправят покана към всеки, да се включи в традиционния Събор на билките и здравето – „Еньовден в Осоговската планина“. Той ще се проведе утре на Еньовден- 24-ти юни край хижа „Осогово“ в едноименния балкан над Кюстендил, като началото е 12 часа, а програмата е богата от към емоции.

След официалното откриване на събора, ще се състои традиционен ритуал с преминаване под билковия Еньовски венец, за здраве. Разбира се, че ще има
награди за победителите в конкурса за най-красив билков букет.
За душата организаторите са предвидили фолклорна програма и трапеза с ритуални погачи и традиционни кюстендилски баници и зелници. Ще има представяне и на стари билкови рецепти от народни лечители, „Карнавал на животните“, надиграване и отново награждаване на най-атрактивните участници в събора. Всички очакват събора с нетърпение и с надеждата времето да е хубаво на празника Еньовден.

„Включете се и вие в най-красивия летен празник, с който прадедите ни са изразявали благодарността си към това, с което щедро ни е дарила природата- За всяка болка – и билка“, споделят организаторите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here