Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с директорите на РУ на МВР във връзка с организацията и провеждането на изборите

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с директорите на РУ на МВР в областта по въпроси, свързани с организацията, координацията и провеждането на изборите на 11 юли 2021г.. Срещата се проведе по инициатива на областна администрация в ОД на МВР – София. В началото Стойчев отбеляза, че предстоящите избори са по – различни, защото гласуването ще е изцяло машинно. „За нас като областна управа е важно да организираме изборния процес, а след това и предаването на протоколите. Подготовката на изборите върви в синхрон и координация“, добави той.

С директорите на РУ на МВР бяха обсъдени дейностите по безпроблемното предаване на изборните книжа на Секционните избирателни комисии.

На срещата стана ясно, че списъци с дежурни прокурори и телефони на РУ на МВР ще бъдат  представени във всяка община. Ще се разкрие телефон  в ОД на МВР – София за подаване на сигнали за нередности в изборния ден. Уточни се също, че сигналите, подадени в деня на изборите и в изборната нощ към 26-та РИК ще се препращат веднага към дежурния служител в ОД на МВР-София.

Директорът на ОД на МВР – София Георги Тотков съобщи, че от главните дирекции на МВР ще има служител, който ще контролира докладваните сигнали.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here