Организация „Четири лапи“ започна двуседмична кампания на територията на община Белица. По време на проекта ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани. Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на „Четири лапи“ и община Белица за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин.
Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и хващачи на животни са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която е разположена в двора на бившата ветеринарна лечебница в Белица. Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени.
Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните.
Продължителността на проекта е до 2 юли.
Телефон за подаване на сигнали и връзка с екипа на Четири лапи: 0888002385.
Съвместната работа на Община Белица и „Четири лапи“ цели да се подпомогнат усилията на местната власт у нас за прилагане на мерки за овладяване на популацията на бездомните животни по ефективен и хуманен начин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here