Бившият премиер откри къщичка за книги по инициатива на младежите от партията. „Библията е, защото без Господа нищо не може да се направи. Днес е много хубав православен празник – Педесятница”, добави той.

Бойко Борисов днес посети Вазовата пътека, на която откри къщичка за книги, по инициатива на младежите на ГЕРБ. С него освен много хора, бяха Младен Маринов, Георг Георгиев и Николина Ангелкова.

Лидерът на ГЕРБ дари Библия за къщичката и книги на писателя.

„Чели ли сте „Дядо Йоцо гледа” запита той.

„Библията е, защото без Господа нищо не може да се направи. Днес е много хубав православен празник – Педесятница”, добави той.

Той гушна едно момче и го попита дали чете тези неща, а то отвърна положително. Младен Маринов също се обади:

„И аз ги чета, но чета между редовете”, каза бившият силов министър, а Борисов отвърна:

„Като Бойко Рашков, той чете законите така”.

Бившият премиер се възхити на гледката и призна, че подобни неща го вдъхновяват. След което предложи на групата да продължи с похода, за да сложат книги и в останалите къщички по пътеката.

„Нашите царе са били тактици. Тук Калоян е заградил кръстоносците, нали, Младене“, продължи с коментарите си Борисов, възхищавайки се на историята на България.

 

По-късно Бойко Борисов заяви пред водопад Скакаля, където бе с младежи от ГЕРБ:

Гърция ползва милиарди евро безвъзмездна помощ, докато страната ни още не си е подала плана в ЕК. Това е България на Радев и на едноличната диктатура. Неслучайно журналистите ни питаха, дали ни е страх от служебно правителство. Шамарът по Плана за развитие не е единственият. Вторият е с ваксините. Докато останалите страни вече са се съсредоточили в използването на парите, които са получили, у нас са се съсредоточили в злоба, ярост и нарушаване на законите“.

„Това е голям провал. Европа дава милиарди, а те излизат и казват на доктори и сестри – нямаме пари. Няма, защото сте некадърни да си направите плановете. Сега щяха да се къпят в пари. Съсредоточиха се в най-лесната кражба – НАП и митниците. В момента контрабандистите вършеят. Това направи Радев за един месец. Ще отида да видя какво има от 2009 г., щом министърът ме вика„, каза още Борисов.

 

 

Борисов по Вазовата пътека

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here