Над 800 души люляха с хора самоковското село Говедарци. Местните и гостите на курортното село изпълниха мегдана за традицицонния празник, който събира мало и голямо навръх Петдесетница.


За празника майсторът готвач Георги Михайлов и неуморните му помощници приготвиха над 1 тон овчи курбан. С часове готвачите бдяха над маджата, която сготвиха с любов и грижа. Отец Мечкаров отслужи литургия сутринта и осветил курбана.


Следобед празникът се пренесе в центъра на селото, където всички се веселиха с богата фолклорна програма. От сцената глас извиха Анна Вучова и Валентин Андреев от дует „Рилско цвете“, певиците от певческа група към НЧ „Христо Ботев“ Говедарци, фолклорен танцов състав „Рилско извор“ показа танцови умения.


Кметицата на селото Лорита Христова поздрави житетлите и гостите на селото.

Публиката вдигнаха на крака Валентин Андреев и Анна Вучова, хората извиха хора под съпровода на тяхното изпълнение. Бащата на Валентин Андреев Иван сподели, че досега не е имало толкова хубав празник в селото. Лично той е настоявал и е положил много усилия синът му да стане певец. „Учих го на партизански и комитски песни, но той държи на авторски“, разказа Иван. Той призна, че знае над 200 песни, участвал е в хор и водещ на мъжката фолклорна група. Празникът продължи с много музика и веселие.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here