Директорът на школото Тодор Петков в залата, в която ще се обособяд две стаи чрез поставянето на преграда.

Дуо дупничанки и благоеврадските бизнесмени Любен Янев и Георги Шапков са дали заявка, че искат за извършат дострояването на нови класни стаи, столова и да извършат ремонт на двора в дупнишкото школо ОУ „Евлоги Георгиев“ .
Фирма „Тед и Билд“, регистрирана в село Яхиново с управител Евгения Динева и собственик на капитала Веска Зарева, са подали оферта още на 7 юни. Конкуренти са им добре познатата благоевградска фирма „Престиж бизнес-93“, която шари по поръчки за строителство и доставка на офис техника и консумативи из целия Югозапад.
Предстои да бъде обявена стойността на подадените оферти.
Както съобщихме, прогнозната стойност на поръчката е 456 000 лв. с ДДС. Поръчката е за изграждане на надстройка и преустройство на сградата на ОУ „Евлоги Георгиев“ и сграда от допълващо застрояване с обществено- обслужващо предназначение и асфалтиране на училищния двор.
Припомняме, че в края на 2020 година директорът на школото Тодор Петков съобщи за „4Власт“, че плановете са да се изградят 6 нови класни стаи. Той изрази надежда за новата учебна година да посрещне учениците в обновеното училище. То е едно от най- предпочитаните от родителите. Децата са много и заради липсата на достатъчно класни стаи „Евлоги Георгиев“ е единственото училище в областта, което все още е двусменен режим на обучение. Осигуреното финансиране беше в размер на стойност 513 696 лв. Проектът беше спечелен от община Дупница, а сериозно рамо за това даде и ексдепутатът от ГЕРБ Радослава Чеканска.
Директорът Петков разказа, че ще се достроят две нови класни стаи над новоизградените столова и зала, отделно в столовата ще се обособят още две. Чрез шумоизолираща преграда ще се оформят други две помещения и в съществуващата зала. Когато залата трябва да се ползва, преградата ще може да се събира. С отпуснатите средства ще се построи и нова столова на мястото на преустроената, а също ще се случи и дългоочакваното преасфалтиране на двора, който ще добие нов вид. Учениците през тази учебна година са 391, разделени в 18 паралелки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here