Богомил Бранков, Любослав Зетов -под №6 в листата от ПП ВМРО и Георги хаджийски

Богомил Бранков, който е водач на листата на Патриотичната коалиция ВМРО, Воля и НФСБ отбеляза днес на връх Дабето празника Свети Дух заедно с жителите и гостите са самоковското село Драгушиново.

„Щастлив съм да видя толкова млади хора тук, хора почитащи традициите. Разбрах, че местните със собствени средства са възстановили параклиса и навесите около него, похвално е. За мен и моите колеги религията е основният стълб, който ни държи в тези трудни времена, за съжаление цари бездуховност, но дни като днешния ни дават надежда.” каза Бранков.

Той гостува в селото по покана на кмета Георги Хаджийски, който също е в листата на коалицията заедно с уважавания земеделски производител и основен организатор на състезания по офроуд Любослав Зетов. Богомил Бранков и членове на партията бяха топло посрещнати от местните хора.

Бранков и колегите му запалиха свещ за здраве, а всички им пожела успех в изборите. Богомил Бранков дари средства за църквата. Той разкри, че е кръвно свързан със Самоков, тъй като родът на баба му е Поповяне.
Пред „4Власт“ Бранков сподели, че целта му винаги е била да бъде политикът, излязъл от народа, негов представител и защитник.
”Хората трябва най- накрая да имат истински представител в политиката. Готов съм да защитя интереса на жителите от всичките 22 общини в София област. Ще отстоявам човешките принципи- за достоен живот и вярата в бъдещето на нашата нация. Ще бъда гласът на младите. Реших да участвам като кандидат- депутат в изборите, защото има какво да дам и с какво да помогна за развитието на областта. Имам опит, втори мандат общински съветник съм в град Елин Пелин, познавам проблемите на Софийска област и на община Самоков. Подкрепям идеята за децентрализацията и даването на възможност общините да разполагат с 2% от Данък общ доход. Смятам, че това ще даде възможност на работещите кметове да покажат мениджърските си възможности. Държавата, естествено, трябва да концентрира усилия към общините, които изостават с инвестициите. Това е една малка част от приоритетите ми. Идеята ми е да бъда мост между държавата и местната власт. Надявам се на подкрепата на хората, за да се реализират тези планове.“


Бранков беше категоричен, че политическата класа има нужда от хладен разум, защото е жизнено важно да бъде сформирано работещо правителство, което да бори кризата, която се задава.

„Вярвам, че Българските патриоти имат място в парламента, защото ние сме нужната сплав, която да накара хората там да сформират правителство. 45-ото НС показа, че има нужда от повече разум, а не просто да се разменят критики. Предстои ни тежка икономическа криза, това е ясно за всеки, но се надявам, че с КП ”Българските патриоти –ВМРО, Воля и НФСБ” с бюлетин №16 може да помогне за стабилизиране на ситуацията. Нека не се поддаваме на емоциите и празните обещания, призовавам хората да гласуват разумно.“

А иначе празникът събра десетки хора края параклиса над Драгушиново. Някои поседнаха на поляната, други по беседките. Веселие и музика съпътстваха празника, който започна с освещаването на курбана, отслужен бе и молебен от отец Петър Стоименов.

По традиция бе разлят над 100 литра курбан за здраве. Чудната гозба приготви прочутият кулинар Петър Скорбански с помощта на майсторите Боби Стоименов, Виктор Хаджийски, Георги Зетов и други, които в продължение на пет часа обикаляха казаните и добавяха домати, пипер и мерудии…


Освен курбана Пепи , Боби и Виктор бяха приготвили и вкусна кавърма, с която почерпиха дошлите. Масите бяха отрупани с домашно сирене, салати и различни видове питиета.
Кметът Георги Хаджийски разказа историята на параклиса и благодари на местните хора, които помогнаха за неговото възстановяване. Не пропусна да отбележи и заслугата на спонсорите, благодарение на които бе направен курбанът. Това са водачът на листата на патриотите Богомил Бранков и местният Манолов. Хаджийски връчи и традиционния символ „Бял гълъб” за принос към културата и духовното развитие на село Драгушиново, призът получи Петър Домишляров –председател на местното читалище и бивш кмет на селото.


Параклисът „Свети Дух” се намира на най-високата точка над селото връх Дабето. Местните с помощта на кмета Хаджийски са изградили осветен кръст с височина от 12 метра. Параклисът е с много стара конструкция, но е реставриран през 2019г. По-възрастните си спомнят, че мястото е било тракийско светилище или крепост. Направен е от дялани камъни. Преди 20 години ентусиасти са направили реставрация и върху каменните основи са били наредени тухли. Била е унищожена абсидата на параклиса, разказа кметът и кандидат за народен представител Г. Хаджийски. Преди 3-4 години местните заедно с Хаджийски решили да го възстановят в по-автентичен вид. Младежи от селото пък направили и два навеса .

Водачът в листата на „Българските Патриоти“- (с номер 16 в бюлетината) за София Област е от гр. Елин Пелин и е роден през 1986г. Семеен е, завършил е „Технология и управление на транспорта“ във ВТУ „Тодор Каблешков”
Любослав Зетов е роден в Самоков, живее в Драгушиново. Той е под №6 в листата. Член е на ВМРО. На 28 години, семеен е. От няколко години се занимава със земеделие. Представител за София област е на фондация ”Пострадали при ПТП” . В свободното си време се занимава с офроуд и риболов. Чрез фондацията е помогнал финансово на доста самоковци пострадали при ПТП-та.
„За мен ПП ВМРО е споделените ценности на моите братя по убеждения. Моята организация и моята визия,как трябва да се прави политика. В кампанията залагам на личните контакти с хората”. Празника завърши с много настроение с пожелания за здраве.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here