Обвиняемият поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за детето си

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Крум Йорданов. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Кюстендил за грабеж на пари в големи размери, от банков офис в гр. Дупница –  престъпление по чл. 199, ал.1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

С постановление на разследващия орган, Крум Йорданов е привлечен като обвиняем за това, че на 17.06.2021 г., около 14,05 ч., от офис на банка в гр. Дупница е отнел чужди движими вещи / пари / – 16 002 лв., 6510 евро, 1945 паунда и 12 550 щатски долара, на обща стойност 53 745, 05 лв., собственост на банката, от владението на касиера на офиса, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е в големи размери.

Съдът приема, че от събраните до момента доказателства, с висока степен на интензитет може да се направи обоснован извод, че вероятно обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5- 15 години. В мотивите си Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова посочва още, че презумпцията, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление не е оборена, напротив има данни от показанията на свидетел и медицински документи, че обвиняемият има психично разстройство.

„Считам, че в случая са налице многобройни доказателства сочещи, че Йорданов е извършител на деянието, в което е обвинен. Налице са свидетелски показания, както и самопризнания от страна на задържания, поради, което смятам, че съдът трябва да му наложи най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража““, каза зам.-окръжният прокурор Ангел Байрактарски.

От своя страна защитата на обвиняемия Сашо Янев заяви, че обвиняемият има чисто съдебно минало, не е осъждан и идва две малки деца, за които трябва да се грижи.

В съдебната зала Крум Йорданов заяви, че не помни нищо от действията, които е извършил, които са продиктувани от многобройните му кредити с жена му.

„Действах изключително импулсивно и глупаво. Изпаднал съм в положение, което на никой не пожелавам. Даже ми се губят моменти какво съм правил, бях дори без ръкавици. Не помня и сега къде съм хвърлил оръжието. 19 години съм бил полицай и винаги съм помагал на хората. От 2 години съм на лекарства и имам тежки кредити. Моля да ми постановите домашен арест, за да се грижа за децата, а майка им да ходи на работа“, заяви Крум Йорданов.

Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок.

Баща му, общинският съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов, в петък е подал оставка от всички постове в партията.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 

 

1 коментар

  1. Щом Компира е баща на обвиняемия, а Ивкони му е кум той е невинен , изобщо не е влизал в банката с пистолет да стреля и не е ударил и бутнал 62-годишна касиерка!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here