Кандидатът за кмет на Благоевград от ИТН Илко Стоянов днес посети зеленчуковия и покрития пазар в #Благоевград,.

„Исках да разговарям с търговци и производители, за да разбера от какво точно имат нужда и да се уверя, че мислим еднакво. Диалогът с тях разкри наболелите им проблеми, голяма част, от които са напълно решими. Констатацията ми е, че в момента имаме два нефункционални пазара – открит и закрит. Изхождайки от добрите европейски практики, които сочат, че трябва да се осигури поток на свеж въздух, считам, че най-доброто решение е да се изгради модерен и функционален покрит пазар.“

Стоянов изслуша всички притеснения и неволи на хората, които всяка сряда и събота предлагат продукцията си на тържището. Това стана в непринуден и откровен диалог. Част от продавачите изразиха притеснението си от бъдещото строителство на църква в долната част на пазара. Те се страхуват, че по този начин ще престане да съществува тържището.

Много от производителите и търговците се оплакаха от липсата на каквито и да е битови условия – няма чешма, няма тоалетна. Продавачи на зеленчуци и плодове от Петричко разпознаха Илко Стоянов, който бе зам.-кмет в южната община. Те споделиха, че Стоянов е с основна заслуга за изграждането на модерния покрит пазар в Петрич. И му пожелаха от сърце да стане кмет и да направи същия пазар и в областния център на Пиринско.

„Благоевград има и открит, и закрит пазар, но и двете места са с много недостатъци. Изключително нефункционална е сградата на закрития пазар. Откритият пък не може да нма нито чешма, нито тоалетна. Ако получа доверието на моите съжраждани, ще се направи един общински модерен покрит пазар. В Петрич от една улица направихме тържище за пример. Учуден съм, че толкова години в Благоевград никой не подобрява условията на пазара. Това не изисква много пари. Градът ни заслужава и ще има модерен покрит пазар”, увери кандидат-кметът Илко Стоянов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here