Водачът на листата на ГЕРБ София област Младен Маринов, областният координатор Николина Ангелкова, която е под №2, и кметът на община Костенец Йордан Ангелов откриха обновената улица „Хан Аспарух“ в село Костенец. Отсечката е ремонтирана по проект за цялостно обновяване на 6 улици в общината на обща стойност над 1,8 млн. лв. без ДДС.


Общата дължина на ремонтираните отсечки е 9 км, а финансирането идва от Държавен фонд „Земеделие“.
Стотици жители на община Костенец се събраха за церемонията по откриването на ул. „Хан Аспарух“ в село Костенец.


„На 83 години съм, от 70 години не съм виждал нов асфалт на тази улица“, сподели Ангел Генов и добави: „Цял живот съм бил шофьор, винаги гледах да отида спретнат и пременен до центъра, докато стигна обаче, обувките ми стават мръсни. Е, днес за първи път останах в спретнат вид.“


Проектът за шестте улици включва реконструкция и благострояване – асфалтиране, тротоари, маркировки, знаци, отводнителни шахти. В град Костенец обновени са улиците „Родопа“ и „Кокиче“, в град Момин проход улица „Ружа“ с дължина 800 м, а в село Костенец ул. „Иван Вазов“, „Мусала“ и „Хан Аспарух“.


„Тази инвестиция има огромно значение за жителите на цялата община. Наш общ ангажимент е да се грижим за ремонтираните участъци и да поддържаме в този вид. Костенец е прекрасно място, съхранило нашите традиции и култура. Място с невероятна природа и хора. Свършеното до момента за курортното село Костенец не е никак малко. Не мога да не припомня, че със съдействието на правителството бяха отпуснати средства от държавния бюджет, с които успяхме да реализираме реконструкция и за улиците „Иван Вазов“ и „Република“. Подменихме уличния водопровод по ул. „Балчовица“ в село Костенец, стартирахме с частично финансира и проект за реконструкция и подмяна на главен довеждащ водопровод от водохващане „Чавча“ и „Крайна“ до напорни резервоари висока и ниска зони, имащ огромно значение за общината ни. С подкрепата на Министерство на младежта и спорта и проведената процедура „Ремонти и обновяване на спортни обекти в община Костенец “ в село Костенец училище „Константан Костенечки“ вече има изградена спортна площадка.


Подменените са водопроводите по 7 улици в село Костенец. В процес на реализация са и 4 спечелени проекта за община Костенец в рамките на национална кампания „Чиста околна среда 2021“. Три от тях са в село Костенец. С постановление на Министерски съвет от декември 2020 община Костенец разполага с допълнителен бюджет от малко над 2 433 000 лв. за ремонт на улица „Стефан Караджа“ в града, мултифункционално игрище за волейбол и тенис на корт и реконструкция на ул. „Самуил“ в курорта Вили Костенец.“, обяви кметът Йордан Ангелов. Той благодари за доверието на хората и обеща да не пести усилия и да продължи да работи за развитието и благоустрояването на община Костенец. „Ще се продължим с инвестициите в образователната инфраструктура и обновяването на спортни бази.“


Фирмата изпълнител на проекта е „Галчев инженеринг.“ Техен представител беше инж. Калин Станчев. Той съобщи, че са приключили преди крайния срок, макар работата да е била тежка, а улиците много компрометирани. „Имаме добър екип от професионалисти, който им опит с тежки трасета. Справихме се.“, каза той.


Отец Стефан направи молебен с пожелание да има още много такива проекти. Децата от училище „Константин Костенечки“ изнесоха рецитал, стана ясно, че днес училището празнува 20 години професионална дейност. Кметицата на селото Любка Кацарова изрази задоволство от обновените улици и призова всички присъстващи да подкрепят на 11 листата на ГЕРБ.
„Продължаваме да показваме видимите резултати от успешните проекти, започнати и завършени в София област по време на редовното правителство на ГЕРБ. Сега сме в община Костенец, инвестициите трябва да продължат, за да развиваме и потенциала, който общината има по отношение на привличане на туристи. Правилна стъпка в тази посока бе и изграждането и реконструкцията на пътя от град Костенец до село Костенец, който дава възможност на всеки да посети този прекрасен край с цел туризъм. Важна е подкрепата от изпълнителната власт за кметовете при реализацията на такива проекти и Йордан Ангелов знае това. А за стабилна изпълнителна власт и управление е важна Вашата подкрепа, която се надяваме, че отново ще получим на 11 юли 2021 г. Толкова дълго костенчани са чакали за тези нови улици и път и съм сигурна, че няма да позволят никой да го изчегъртва, заедно с всичко хубаво, което е реализирано в София област.“, каза Николина Ангелкова.


„Моят приятел Йордан Ангелов продължава да доказва, че в края на краищата редът е по-силен от хаоса. И когато един кмет работи в полза на хората, не може да бъде спрян дори от реваншизма и омразата на централната власт.
Днес кметът на община Костенец Йордан Ангелов успешно приключи проекта за ремонт и благоустрояване на улици, финансиран с над 2 милиона лева от третия кабинет на премиера Бойко Борисов. А жителите на град Костенец и на селата Костенец и Момин проход вече ще могат да се придвижват по още 3 километра напълно обновени улици.
Успешният край на този проект в община Костенец е поредното доказателство, че когато местната и централната власт действат в синхрон, резултатът е само един – подобряване на качеството на живот на хората в България.
На нашите политически опоненти пожелавам приятно „чегъртане“ на направеното от ГЕРБ. От днес имат още 3 километра модерни улици за „чегъртане“. Продължаваме напред!“, каза Младен Маринов.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here