12 550 щатски долари, 6 510 евро, 1 945 британски лири и 16 002 лева или общо 53 745,05 лева е размера на отнетите пари

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Крум Йорданов е задържан за срок до 72 часа.

Както вече съобщихме Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност Крум Йорданов за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК – грабеж на вещи в големи размери.

Припомняме, че вчера около 14,05 ч., от касиер в банков офис в гр. Дупница, била отнета парична сума. Грабителят изблъскал жената и успял да влезе в помещението. След като взел парите, мъжът избягал.

Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан – 40-годишният Крум Йорданов. По случая е започнало досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил.

След извършено претърсване и изземване е бил изяснен размерът на отнетите пари – 12 550 щатски долари, 6 510 евро, 1 945 британски лири и 16 002 лева. Равностойността на предмета на престъплението в лева възлиза на 53 745,05 лева.

Делото е било изпратено и прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на грабежа. Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Днес бе извършен повторен оглед на мястото на инцидента.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Компира ще му носи банани и портокали в затвора, може и Ивкони нали е кумова рода с тия бандити

  2. Хахахаха завалията иван станков и майка му елена и техните отмъщения срещу името йордан, за където им остави ! Нищо ново под. Слънцето а в Ада Русе се леят реки от пари!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here