Кметът на община Радомир Пламен Алексиев награди възпитаници от школата по изобразително изкуство и моден дизайн към ЦПЛР-ОДК в града, с ръководител Елена Темелкова.

Те изпратиха една различа и необикновена учебна година с уникална изложба, подредена в залата на Общински исторически музей Радомир.

Всички посетители имаха възможността да се насладят на различни техники на рисуване и изкуство изучени през годината.

Галина Димитрова, административен ръководител, районен прокурор на РП- Кюстендил и говорител на Районна прокуратура- Кюстендил. „Във връзка със станалия известен от вчера, 17 юни банков обир в клон на ЦКБ, офис- Дупница, незабавно бе уведомен дежурен прокурор от РП- Кюстендил Териториално отделение- Дупница. Предприети са незабавно неотложни следствени действия извършени на място. Изършен е оглед на местопроизшествието от полицейските служители. В последствие са извършени още повторен оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване в лек автомобил, в дома на лицето, което е установено към настоящия момент, има данни, че е извършил въоръжения обир в клона на банката. Нямам данни към момента дали същият е служител на МВР, какво работи. Има данни, че изършителят на въоръжения грабеж е 40- годишен мъж от град Дупница, който е установен окло час и половина от органите на полицията. Със съдействието на самия извършител е посочил мястото, на което е укрил паричната сума, която е в български левове, щатски долари, евро и паунди, като общата сума възлиза на 54 000 лева. Информацията, която имам от разследващите органи от РУ- Дупница и наблюдаващия прокурор е, че парите са намерени укрити в тениска на извършителя, хвърлен под храст в квартал Тополница в Дупница. На място са намерини 6 или 7 гилзи. Самият извършител е пострадал дотолкова колкото при опита за излизане, прострелвайки ключалката за да може да успее да се оттегли и се е самонаранил от стъклата там, които са паднали. Нямам данни да има съучастник, както и да е криминално проявен. За такова престъпление законът предвижда от 5 до 15 години лишаване от свобода, както и отнемане на 1/2 от имуществото на извършителя“, каза Галина Димитрова. Тя добави, че не могат да потвърдят името на извършителя към момента. Изършителя е задържан за срок от 24 часа. Предстои задържаният да бъде привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление. Според прокуратурата се касае за деяние с изключително висока степен на обществена опасност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here