Д-р Петър Москов, съпредседател на Национално обединение на левицата и съпредседател на Консервативно обединение на десницата КОД, пристигна в Дупница, за да засвидетелства подкрепата си към кандидат- депутатите за област Кюстендил, начело с адвокат Красимир Ранов.

Под № 2 в листата е дългогодишният директор и преподавател с 45 години стаж Румяна Гиргинова. Третото място е за д-р Капка Атанасова- Пашалийска. Следват Кирил Кирилов от Кюстендил и Ивайло Хаджийски от Бобошево, които бяха част от листата и за вота през април. На последните две позиции са Красимир Стоянов, който върти ресторантски бизнес в Кюстендил, и Стефан Йорданов от Рила, занимаващ се с търговия със строителни материали.

„За тези избори листата ни е удвоена в сравнение с вота през пролетта и вече е пълна с осем човека. Набираме все повече скорост, събираме все повече симпатизанти, защото залагаме на традициите, на ценностите, на демокрацията, които сме готови да отстояваме. Благодаря за възможността, която ни давате, за да реализираме едни прекрасни идеи.“, с тези думи посрещна Ранов д-р Москов, който пристигна в Дупница с ретро ягуар от 1989 г.

Националното обединение на десницата е под №19 в интегралната бюлетина. „Парламент без десница не работи качествено и доказателството е 45- ият парламент. Страната има нужда от сериозното дясно- тъмно синьото дясно.

Пресконференцията се сътоя в ресторант „Вардар 7“. Под № 2 в листата е дългогодишният директор и преподавател с 45 години стаж Румяна Гиргинова. Третото място е за д-р Капка Атанасова- Пашалийска. Следват Кирил Кирилов от Кюстендил и Ивайло Хаджийски от Бобошево, които бяха част от листата и за вота през април. На последните две позиции са Красимир Стоянов, който върти ресторантски бизнес в Кюстендил, и Стефан Йорданов от Рила, занимаващ се с търговия със строителни материали.

Листата ни има представителство в почти всички общини от областта- Дупница, Кюстендил, Бобов дол, Кочериново, Рила. Ангажирани сме с проблемите на хората по места.“, каза още адвокат Ранов. Под № 2 в листата е дългогодишният директор и преподавател с 45 години стаж Румяна Гиргинова. Третото място е за д-р Капка Атанасова- Пашалийска. Следват Кирил Кирилов от Кюстендил и Ивайло Хаджийски от Бобошево, които бяха част от листата и за вота през април. На последните две позиции са Красимир Стоянов, който върти ресторантски бизнес в Кюстендил, и Стефан Йорданов от Рила, занимаващ се с търговия със строителни материали. „От години към църковен настоятел, докато аз ръководих училище „Евлоги Георгиев“ се изучаваше религия като свободно избираем предмет. Не виждам от какво се притеснява министерството да се въведе обучението по религия. Религията ни е помогнала да се съхраним като народ по време на т.нар. турско владичество, бих казала робство.“, каза Гиргинова.

Д-р Москов не се сдържа и подчерта, че не е нормално положението един историк да си мери думите, когато говори за турското робство и да използва думи като „владичество“ или „присъствие“. „Благодаря на отбора, който е тук. С тях започваме една битка. Моят род е от Кюстендил, един славен род Калайджиеви. В Дупница не идвам за първи път, даже съм бил и в този хубав ресторант, където сме в момента. Идвал съм по линия на моето хоби риболова. Имам доста общо с този район. Национално обединение на десницата значи обединение за силна държава, която гарантира същинските функции на държавата- образование, здравеопазване и сигурност. Означава свобода и подкрепа за работещите хора. Това, което държавата трябва да направи, е да остави хората на мира да работят. Това нещо не се случва от десетилетия. Било заради това, че трябва да интегрираме или подкрепяме някого. Дясното е защита на работещия човек. Работещите хора ще имат опора при нас.

Гласът за Национално обединение на десницата е глас за защита на родовата памет, защита на ценностите, които са ни запазили като нация и ни дават силата, че сме българи. Ние не просто почитаме традициите, а ги пази, пазим почитта към миналото. За нас са важни особено християнските ценности. Някои хора се опитват да заменят страха от Бога със страх от някоя комисия или цензура. Нашата мисия е да спрем това. Смятаме, че ГЕРБ се нуждае от силно дясно, което да ги държи в правилната посока. Над милиард са дадени за социална политика. Ние смятаме, че народът добре го е казал „който не работи, не трябва да яде“. Нужни са ни почтени и еднакви правила, за да се състезаваме. Не може работещите хора да издържат една друга група хора. Цивилизованото общество не дължи на никого интеграция. Изключение са само възрастни и хората в неравностойно положение. Не дължим интеграция на никого.“, каза д-р Москов. По отношение на актуалната политическа обстановка в страната коментира: „Съюз между старите комунисти в лицето на БСП и промодерните социалисти в лицето на „Да, България“ не е перспективата. Ще отстояваме без компромис законността. Натрупването на компромиси доведе до днешното време, в което сме бедни, а обществото е атомизирано вместо да имаме солидарна нация. Искам лустрация и категорично скъсване с миналото. Алтернативата са само смислените хора, каквито смятам, че сме събрали в листата.“ Бившият здравен министър зачена и темата със здравеопазването, визирайки изказвания на министър д-р Стойчо Кацаров. „Днес слушах репортаж по изказване на вашия съгражданин министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Той каза, че болниците сами трябва да преценят с какъв персонал да работят. Това означава, че не може да има единен стандарт при лечение, който държавата да гарантира. Каза, че не трябва да има ограничения в парите, които касата покрива за работа в болниците. Първото означава безхаберие към живота и здравето на хората. Второто означава вдигане на здравните вноски и фалит, защото не може на входа на системата да има определен размер на средства, които постъпват, а на изхода да няма ограничения. Здравеопазването не е бизнес с добавена стойност, трябва да посреща нуждите на пациентите, а не да преследва търговски интереси.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Още от изявлениията на д-р Петър Москов и хората от листата му може да видите във видеото:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here