Възрастното семейство от Кюстендилското село Слокощица, което остана без дом, след като мълния удари къщата им, днес получи щедра първа помощ. Бившият вътрешен министър Христо Терзийски направи подарък- голям фургон, в който семейството да пребивава докато се възстано всички, Терзийски призова за помощ всички, който имат сърца.

Инцидентът стана на 27 май 2021 година следобед в село Слокощица. Изгорели са и всичките стопански животни на семейството, съобщи пръв кореспондентът ни от Кюстендил.

„Токът ни унищожи. Гръм удари и всичко пламна – съдове, печки, хладилници, телевизори, микровълнови. Всичко изгоря. Няма нищо, всичко си замина. Всичко трябва да се изхвърли. И това е“, сподели Блага Згуровска.

Мълнията удря къщата четвъртък следобед. В този момент Иван и Блага не са в дома си.

„Водих жена си при една съседка – медицинска сестра, за да ѝ бие инжекции. Жената беше включила лампа. Чухме, че някъде тресна, и си тръгнахме. Дойдохме си и точно тук гореше“, уточни Иван Згуровски.

Огънят бързо се разраства. Пламъци обхващат къщата и животните на семейството. Изгарят 50 ярета, 30 кокошки и патици, 4 кучета и много зимнина.

„Бях на работа и ми се обадиха, че къщата гори и веднага дойдохме. Гръм е ударил стълба и всичко се е запалило. Докато дойде пожарната, всичко изгоря“, коментира синът им Светлин Згуровски.

„Инсталацията се повреди, пожарната дойде – мъчиха се две пожарни до 10 часа“, добави Иван.

„Приятели, това е важно! Нека за малко да забравим, че има предизборна кампания и да направим нещо добро, като помогнем на едно пострадало семейство. Тук няма политика, а човещина. А кюстендилци са известни като хора с големи сърца!
Вероятно сте видели по новините, че в края на май мълния удари къщата на Иван Згуровски от с. Слокощица, Кюстендилско. Кадрите бяха ужасяващи, а уверявам ви, на място картината е още по-потресаваща. Мълнията е убила всичките им животни, унищожени от пожара са къщата и имуществото им – слава Богу, Иван и семейството му са добре!
Срещнах се с него още в първите дни, за да видя как може да му се помогне.
Лошото време ни забави, но вчера все пак успяхме да качим с високопроходими машини до отдалечения му планински имот фургона, който осигурихме, за да може семейството поне на първо време да има покрив над главата.
Ще продължим да помагаме на Иван, но е нужна подкрепата на всички добри хора, за да може постепенно той и семейството му да се върнат към нормален начин на живот.
Затова ви моля – ако можете, помогнете на Иван и споделете, за да достигнем до повече съмишленици. Банковата сметка е:
Iban : BG31BUIN95611100681940
BIC: BUINBGSF
Алианц банк
Титуляр: Иван Кирилов Згуровски
Да направим добро на добри хора – те го заслужават! Благодаря ви!“- това написа във ФБ Христо Терзийски, бивш министър на вътрешните работи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here