Гости на срещата бяха зам..председателят на НС на БСП и кмет на община Гоце Делчев, г-н Владимир Москов и Председателят на ОблС на БСП-Благоевград, г-н Валери Сарандев.
Днес, 15.06.2021 г., от 18:00 часа, в зала „5-ти октомври“ на община Кресна се проведе среща с водача на листата на коалиция „БСП за България“ (№ 4 в интегралната бюлетина) в Първи МИР – Благоевград, проф.Георги Михайлов и кандидата за народен представител от гр.Кресна, г-н Николай Георгиев (преференция 108). Гости на срещата бяха зам..председателят на НС на БСП и кмет на община Гоце Делчев, г-н Владимир Москов и Председателят на ОблС на БСП-Благоевград, г-н Валери Сарандев.
Представяме ви пълния текст на изказването на г-н Николай Георгиев:
Приятели,
Сигурен съм, че мнозина от вас, макар да не го заявяват гласно, сега си задават въпроса, защо Николай иска да става депутат? Нали е кмет! Поел е конкретни ангажименти. Кой ще ги довърши и ще бъде ли по-полезен на Кресна от жълтите павета в София? Не мога да не започна изложението си с тези въпроси, защото те са повече от основателни и трябва да получат своя категоричен отговор тук и сега.
Приятели,
Всеки от вас знае, убеден съм в това, че Кресна е моята голгота. Моите стремления и мечти винаги са се свързвали с добруването на моите съграждани и превръщането на нашата община в по-добро място за живот. Като кмет не загубих и ден, в който да не дам нещо от себе си за вас и за нашия роден край.
Минахме през толкова битки заедно!
Спомнете си подписките за обезопасяването на Г-79, големият пожар и силата, която демонстрирахме в преодоляването на щетите без да получим и стотинка от правителството. Спомнете си за социалните придобивки, на които се радват младите семейства тук – безплатна млечна кухня, място за всяко дете в ясла и градина. От тази година, както обещахме, вече подпомагаме бъдещите студенти от Кресна и не след дълго те ще се превърнат в гръбнака на една нова интелигенция, която да ни поведе към бъдещето.
Спомнете си и за единствено проведеното в България общо събрание на населението, което запази общинското ВиК дружество и ни гарантира трайно най-ниските цени на питейната вода в България.
И все пак, кметът не е всесилен!
Той е продукт на една система, в която местното самоуправление продължава да е недолюбвано, а общинският бюджет е в непрекъснат недостиг. Какво да направи кметът и как да привлече инвестиции, когато от Министерството на отбраната, въпреки хилядократните ни искания, разпродадоха най-апетитните парчета от нашата земя! Какво да направя, когато години наред „излишъците в държавния бюджет“ бяха подарявани по лично усмотрение на министър-председателя на общини, избирани по партиен признак, а Кресна традиционно беше обявявана за враг!
Радвам се, че това време свърши и иде време да се съгражда с мащаби и размах! Време, което нямаме право да загубим в дребнотемие!
Големите проблеми на Кресна не са родени в Кресна. Те са привнесени и са следствие от неуредиците в държавата ни. Безработица! Ниски доходи! Чудовищна емиграция разделила трайно родители от деца! Лошо здравеопазване! Недостатъчна грижа за слабите, болните и хората в нужда! Зле стопанисвана природа, без която бъдещето ни е немислимо. И още и още…
Може ли кметът да се справи с тези предизвикателства сам? Моят отговор е „НЕ!“
– Как ще осигурим препитание и достойно заплащане на работещите, ако не се преборим за промени, които да позволят създаването на индустриален парк в Благоевградско?
– Как да върнем децата ни, ако не можем да им предложим в близките години реални възможности за започване на високоплатена работа?
– Как да се справим с липсата на адекватно здравеопазване, ако не доведем технологиите на 21 век в българската здравна система. Да, говоря за телемедицина! Нещо, което ви демонстрирах преди две години и за което си струва да се поработи в българския парламент, за да се отвори реален достъп на всеки български гражданин, независимо къде се намира, до най-квалифицираните специалисти в страната.
– Как да се преборим с корупцията на национално ниво, която буквално изяжда 10 милиарда на годишна база и отрежда на България последните места във всички мрачни Европейски класации. Тези пари, биха били достатъчни за много по-високи пенсии и адекватни социални услуги, а най-вече за много по-благоприятен за развитието на българските общини бюджет.
Ето, заради тези и още много други съображения се реших на тази крачка. Знаете, че не съм тщеславен човек и не ламтя за постове. Никога не ме е блазнело да стана депутат. Още по-малко бих го направил, за да избягам от проблемите тук.
Напротив! Правя го единствено и само, за да продължа да служа на моите съграждани, но с други инструменти и така да постигна онова, което не е било по силите ми като кмет на Кресна.
Надявам се, че в българския парламент ще имам категоричната подкрепа на моите другари от „Коалиция за България“! Вярвам, че партиите на протеста не биха имали нищо против онова, за което говорих досега. Убеден съм, че българският Президент, който е добър наш приятел, с целия си авторитет и възможности ще ни съдейства, за да постигнем тези цели и да тръгнем много по-уверено по пътя на децентрализацията, развитието и просперитета.
Победа, приятели!
*Купуването и продаването на гласове е престъпление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here