Дългогодишният депутат на Дупница д-р Иван Ибришимов пожела на водача Бойко Клечков да спечели два мандата и предупреди, че силите между БСП, ГЕРБ и ИТН са изравнени.

„Разчитаме на вас да увеличите пенсиите.“ С тези думи приветстваха водача на листата на БСП за област Кюстендил Бойко Клечков възрастни дупничани.

Днес кандидат- депутатите бяха официално представена в Дупница от общинския лидер Александър Анин.

Както вече е ясно, водач е областният лидер Бойко Клечков, втори е популярният актьор Веселин Плачков, който е представител на коалиционния партньор АБВ.

Трета е председателят на БСП младежи Дупница Габриела Златанчева. Тя имаше сериозна подкрепа в залата, там бяха дядо й и баба й Борис и Здравка Васеви, а също и майка й Бистра. Борис Васев е един от първите шефове на „Балканфарма“ в Дупница.

Под №4 в листата на социалистите е кюстендилецът Йордан Тодоров, пета е Десислава Разсолкова, следвана от Йорданка Бозовайска. Под №7 е най- младият представител в листата 23- годишната студентка Лили Стоилова от Дупница.

Последната позиция е за бившия кмет на Дупница Първан Дангов. „Подредили сме страхотен отбор от млади и амбициозни личности. Нека хората отидат и да гласуват, още повече, че пандемията отмина, бъдете спокойни да отидете до урните на 11 юли.

Убеден съм, че БСП може да спечели два мандата, а защо не и три.“, пожела общинският лидер Александър Анин. „Работил съм в две сфери- на сигурността и банковото дело. Там е моята експертиза.“, каза водачът Бойко Клечков, който има опит като служител на МВР, а от 20 години работи в сферата на финансите и в момента е директор на банков клон в Кюстендил. Лидерът на Антифашинкия съюз Маргарита Иванов приветства кандидат- депутатите и подари букет с червени рози на Бойко Клечков, като пожела успех.

Клечков обяви, че за Празника на Черешата в Кюстендил на 26 юни се очаква лидерът на БСП Корнелия Нинова да гостува в града, след това и в Кочериново, където се планира да връчи партийните книжки на новите членове, след което ще се срещне със симпатизанти на БСП и в Дупница.

„Смятам, че БСП в момента е едни гърди пред ГЕРБ. Това, което всеки ден вади служебният кабинет срива рейтинга на партията на бившия премиер.“, обяви за „4Власт“ ексдепутатът Иван Ибришимов. По негови думи всеки един от листата е ценен, макар да призна, че малко е обиден на осмия, но и той е достоен да бъде кандидат- депутат.

„Чувствам се като домакин на тази среща. Първият задава тон, последният трябва да го поддържа. И в тази кампания ще работим отдадено и единно с една единствена цел- да преборим уродливото зло ГЕРБ в политиката. Да покажем, че социалистите имаме човешко лице. Ще работим с хъс, чисти ръце и сърце към победа.“, каза Първан Дангов.

В залата, за да приветстват кандидат- депутатите бяха членове и симпатизанти на БСП. Сред тях дистрибуторът на лекарства Николай Иванов, който седна до Иван Ибришимов и Ивайло Петров на първия ред. Също бизнесменът Александър Ризов, бившият съветник Чавдар Милушев, бившият кмет на Яхиново Георги Гогов, бившият кмет на Джерман Борислав Тасков. След представянето на листата водачът Бойко Клечков прочете петиция, със задачи, които са си набелязали от БСП. Те настояват за законови промени, свързани с повече социална ангажираност на държавата към хората, а също и реформи, които да позволят на граждани да инициират действия за прекратяване на правомощията на кметове, съветници и народни представители. „На основание чл.39, ал.1 от Конституцията на Република България изразяваме мнение, че 46-то Народното събрание трябва да приеме спешни законодателни мерки за излизане от тежката демографска, социална и духовна криза. В тази връзка на основание чл. 45 от Конституцията на Република България ПРЕДЛАГАМЕ: 1. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, с цел увеличаване размера на предоставяните обезщетения, помощи и пенсии. 2. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейните помощи, с цел отпускане на нови видове помощи и увеличаване размера на предоставяните към момента помощи. 3. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за младежите, с цел конкретизиране на образователните, здравните, културните, социалните, спортните и трудовите политики, и изграждането и поддържането на съответната материална база с бюджетни кредити от Държавния бюджет. 4. Да се приеме Закон за възрастните хора. 5. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за народните читалища, с цел въвеждане на норми: а) за дефиниране на изискванията за заемане на длъжностите председател и секретар на читалищата, които изключват възможността същите да са свързани лица с кметовете и общинските съветници, както и да заемат друга платена длъжност; б) за придружаване на бюджета на читалището с годишен план на читалищната дейност. 6. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация, с цел въвеждане на норми за предсрочно прекратяване на правомощията на кметовете и общинските съветници по инициатива на гражданите. 7. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс с цел въвеждане на норми: а) за предсрочно прекратяване на правомощията на народните представители по инициатива на гражданите. б) за обвързване правото на избирателите за вписване в избирателния списък по настоящ адрес с плащането на местни данъци и такси.“, изчете Клечков.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Лъжи,лъжи,лъжи…………………!От три мандата за Кюстендилски избирателен район да вземете и трите ,
    да не казвам ,какво от трити ще вземете.Вервайте си.

  2. ОСОБЕНО С ПИЯНИЦАТА № 8. КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА ЗАЩО НЕ ГО СПРАТ КАРА ПИЯН ИЛИ Е С ПРИВИЛЕГИИ ТОЗ ЧОВЕЧЕЦ. /

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here