Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри ЕП по борба за кадети в Самоков

На официалното откриване присъстваха кметът на община Самоков Владимир Георгиев и областният управител на Софийска област Радослав Стойчев
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри Европейското първенство по борба за кадети, което се провежда в Самоков от 14 до 20 юни. Борци от 34 държави ще спорят за отличията в отделните категории. България е представена от 29 състезатели – по 10 в класическия и свободния стил при кадетите и 9 при кадетките.
 
“За мен е чест и привилегия да присъствам на поредното европейско първенство, организирано от Българската федерация по борба (БФБ) през тази година. Борбата е един от емблематичните спортове за нашата държава, която винаги е радвала спортната ни общественост с успехите си. Надявам се, че и този път организаторите, в лицето на БФБ и Община Самоков, ще превърнат състезанието в един празник и всички участващи ще се почувстват като у дома си. Пожелавам успех на всички състезатели. Нека победят най-добрите”, заяви министър Кузманов при откриването на шампионата.
Председателят на БФБ Христо Маринов изказа благодарност към спортния министър за подкрепата, която ММС оказва на този спорт у нас и му връчи комплект медали от Европейския шампионат.
Родика Якши, член на Борда на Международната федерация по борба, благодари на министър Кузманов и на БФБ за организирането на три големи първенства в България през тази година.
На официалното откриване присъстваха още кметът на Община Самоков Владимир Георгиев и областният управител на Софийска област Радослав Стойчев.
През изминалия ден Сали Салиев достигна до полуфиналите в категория до 92 кг на свободния стил. За мястото си на финала Салиев ще спори с Тамаз Николейшвили (Грузия). По-късно днес в спор за бронзовите отличия в своите категории на тепиха ще излязат Серджан Юсеинов (до 48 кг св. стил) и Дянко Дянков (до 65 кг св. стил).Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here