С много настроение, вяра в победата, песени и танци „БСП за България“ стартира предизборната си кампания в Кюстендил

Марияна Попова, съпруга на №2 в листата В. Плачков даде тон за… „Една българска роза“

 

Пред съкровищницата на Майстора кандидатите за народни представители начело с водача Бойко Клечков,  №2 Веселин Плачков, №3 Габриела Златанчева, №4 Йордан Тодоров, №5 Десислава Разсолкова, №6 Йорданка Бозовайска, №7 Лили Стоилова и №8 Първан Дангов отправиха своите послания и представиха петиция

Пред Художествената галерия „Владимир Димитров- Майстора“, „БСП за България” в Кюстендил откри предизборната си кампания за парламентарните избори на 11-ти юли. Хубавото време позволи на листата с осемте кандидати за депутати от 10 МИР Кюстендил да се представят на открито пред своите симпатизанти.

С настроение и вяра в победата водачът на листата Бойко Клечков, повежда в предизборна битка своите колеги и съмишленици- №2 Веселин Плачков, №3 Габриела Златанчева, №4 Йордан Тодоров, №5 Десислава Разсолкова, №6 Йорданка Бозовайска, №7 Лили Стоилова и №8 Първан Дангов.

Всеки един от тях се представи с няколко думи и отправи своето послание към избирателите си.

„Роден съм 1958 г. Завършил съм Математическа гимназия в града. Имам висше икономическо образование. Семеен съм, с две деца. Имам три внучета, чакам четвърто. Председател съм на Общински съвет на БСП – Кюстендил и на Областния съвет на БСП в Кюстендилска област. Работя в банковия сектор от 20 г. Преди това съм работил в МВР. Ако бъда избран за народен представител, моята експертиза ще бъде в областта на сигурността и банковото дело“, каза водачът Бойко Клечков.

„Здравейте и благодаря на всички, че сте тук. Актьор съм от над 20 години. Занимавал съм се с много неща, срещал съм много хора и аз съм за направата на нещо ново. И то е да върнем старите практики, това което работеше в моето детство и това, което ме изгради като личност и за години не съм си опетнил името на този свят. И сега с името и лицето си заставам зад тези хора, зад стратегията която изгражда БСП заедно с АБВ и всички други коалиционни партньори. Възпитан съм да вярвам в хората. В последните години много хора се опитаха да опорочат думата политика, всички лозунги- С гража за теб, С грижа за човека. Е, ние ще се опитаме заедно смисълът от думите и смисъла в живота ни. Има още какво да си говорим, това е началото. Отново да има театър тук, всяко едно читалище да работи и за да имаме ведър дух, най- важното е да имаме дух. Това работя аз, да върна духа в България и в българите.“ каза Веселин Плачков, представител на коалиционния партньор АБВ, изиграл ролята на Васил Левски във филма „Дякон – Левски“. Неговият род е от кюстендилското село Раждавица.

„На 28 години съм и работя като учител по биология в гимназия „Паисий Хилендарски“ в Дупница. Завършила съм Испанската гимназия. Имам бакалавър в СУ с биология и магистратура „Безопасност на храните“ в Пловдив. Имам момчета близнаци на 5г и половина. Хобито ми е тенис на корт и преподавам уроци. Моите приоритети са образованието, спорта и здравеопазването“, каза Габриела Златанчева- инженер хранително вкусова промишленост. Председател на Общинското в Дупница и Областното ръководство на младежите в БСП Кюстендил.

„Юрист съм по образование. Работя като адвокат. Женен съм с две момчета. Хобито ми е лов и риболов, а от 2019г откакто съм общински съветник се занимавам и с политика. Вярвам, че можем да постигнем всичко, след като сме обединени.“, бяха думите на Йордан Тодоров.

„Здравейте приятели! Искам да споделя с Вас, че бях одобрена от Националния съвет на БСП за кандидат за народен представител в 46- то НС от 10 МИР Кюстендил. С това предизвикателство ще дам всичко от себе си и да не Ви разочаровам. Смятам, че младите хора имат своето място в обновлението на обществото и аз, като млад човек ще отстоявам техните желания и позиции“, каза Десислава Разсолкова- финансист, работещ в банковия сектор. тя е председател на младежката организация на БСП Кюстендил и зам.- председател на общ. съвет на БСП Кюстендил.

„Здравейте приятели! Работя като учител в детска градина. Била съм и директор на детска градина. Приоритет на моята работа ще бъде образованието. Семейна съм, има две деца. Едното е тук в България, другото в чужбина. Трябва да се борим, за да задържим младите хора в България. Да останат тук, да работят за благото на всички. Победа на 11 юли, гласувайте с №4“, тези думи отправи Йорданка Бозовайска от Кочериново- магистър ПНУП и Образователен мениджмънт.

„На 23 години съм и в момента завършвам висшето си образование, със специалност „Връзки с обществеността“. Имам и икономическо образование. За това, което ще се боря е младите хора да останат в България и тяхната реализация в родината си. Победа“, каза Лили Стоилова от Дупница.

„Уважаеми другарки и другари, скъпи кюстендилци! В навечерието сме на поредната кампания, в която сигурно в БСП имат и по- добри от нас. По силата обаче на устава и по волята вашата воля, представляваме в тази кампания Партията. За мен, като човек от Дупница, който винаги е имал уважението на кюстендилци, не крия че имам много приятели ще кажа едно. В тази кампания трябва да работим така, да излеем яда си позитивно, да покажем в политиката, че имаме и други лица, и да поискаме справедливост. Защото в разгара на тазгодишната кампания всеки се интересува как върви черешобера. Всеки разбира дали държавата помага или не. Смея да твърдя, че познавам болката, мъката, черешопроизводил, кюстендилският овощар, земеделец, бизнесмен. За това листата е представена в различни области и сфери. А, че няма да бъде лесно всички ние знаем. Към победа и поне 3 мандата“, бяха думите на Първан Дангов. Той е представителя на гражданската квота в листата. Магистър, ветеринарен лекар, бивш кмет на община Дупница.

Чрез кандидатите за народни представители от Коалиция БСП за България за 10 ти МИР Кюстендил се подготвя и петиция до 46-то НС на Република България, която бе прочетена от Бойко Клечков.

Бойко Клечков и Иван Ибришимов, бившият депутат на БСП от Дупница дадоха старт на кампанията.

„Ние гражданите на община Кюстендил, област Кюстендил, водени от убеждението си, че тежката демографска криза в нашата страна е спирачка за икономическото и социалното ни развитие, водени от убеждението си, че политиките за доходите и социалната сигурност на населението са устойчив фактор за решаване на демографската криза, водени от убеждението си, че грижата за децата и младежите е грижа за бъдещето на устойчивото икономическо и социално развитие на нашата страна, водени от убеждението си, че възрастните хора заслужават да изживеят с достойнство своите старини, водени от убеждението си, че гражданите в качеството си на избиратели трябва да придобият право да прекратяват пълномощия на избраните от тях местни и национални органи на управление,

На основание чл.39, ал.1 от Конституцията на Република България изразяваме мнение, че 46-то Народното събрание трябва да приеме спешни законодателни мерки за излизане от тежката демографска, социална и духовна криза. В тази връзка на основание чл. 45 от Конституцията на Република България ПРЕДЛАГАМЕ:

 

 1. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, с цел увеличаване размера на предоставяните обезщетения, помощи и пенсии.
 2. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейните помощи, с цел отпускане на нови видове помощи и увеличаване размера на предоставяните към момента помощи.
 3. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за младежите, с цел конкретизиране на образователните, здравните, културните, социалните, спортните и трудовите политики, и изграждането и поддържането на съответната материална база с бюджетни кредити от Държавния бюджет.
 4. Да се приеме Закон за възрастните хора.
 5. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за народните читалища, с цел въвеждане на норми:

а) за дефиниране на изискванията за заемане на длъжностите председател и секретар на читалищата, които изключват възможността същите да са свързани лица с кметовете и общинските съветници, както и да заемат друга платена длъжност;

б) за придружаване на бюджета на читалището с годишен план на читалищната дейност.

 1. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация, с цел въвеждане на норми за предсрочно прекратяване на правомощията на кметовете и общинските съветници по инициатива на гражданите.
 2. Да се приеме Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс с цел въвеждане на норми:

а) за предсрочно прекратяване на правомощията на народните представители по инициатива на гражданите.

б) за обвързване правото на избирателите за вписване в избирателния списък по настоящ адрес с плащането на местни данъци и такси.

С музика, песни и танци продължи предизборната кампания, като кулминацията бе появата на сцената на певицата Марияна Попова, която е жената в живота до втория в листата Веселин Плачков. Тя поздрави присъстващите с няколко свои песни, като покани на сцената осемте кандидати в листата и изпяха заедно песента „Една българска роза“ под аплодисментите на присъстващите.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление.

2 КОМЕНТАРИ

 1. Обещава Клечков сигурност в банковото дело-Този не знае за какво става въпрос,язък ,че е работил в банка.В България има БНБ и Банков надзор ,депутатите нямат думата по тази материя.
  От това си личи ,че са празнодумци .Ние можем да ти обещаем това ,което никой не може да ти изпълни.
  Смешници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here