Общинският съвет в Перник одобри проекта

Съветниците в Перник дадоха съгласие да се поеме дългосрочен общински дълг под формата на инвестиционен заем в размер на 2 135 000 лв. за финансиране на проекти и оборотен кредит от 1 865 000 лв. за справяне с последиците от коронавируса.
Така местният парламент се отказа от идеята си от края на миналата година да се поеме дългосрочен общински дълг в размер на 4 000 000 лв.
Средствата са нужни за разплащане на проекти за ремонти по селата, за изграждане на две кръгови кръстовища в централната градска част, за благоустрояване по кварталите за надлез „Иван Вазов” и за изграждане на пешеходен мост над река Струма в кв. „Хумни дол”.
Освен това Общински съвет разреши на кмета Станислав Владимиров да подготви искане за удължаване с една година на срока за погасяване на безлихвения заем на общината. Това се налага, тъй като до края на годината общината трябва да възстанови на централния бюджет предоставения заем, който беше в размер на 4,2 млн.лв. В общината обаче нямат средства за покрият дълга с оглед и плащанията по проекти на общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here