Психолози влязоха при съучениците на убитата 7- годишна Веселинка от самовското село Ковачевци. От школото в село Ярлово, където е учило момиченцето съобщиха, че са организирали среща на децата и родители с психолози от НМГПП при РУО София – град.


„Учениците и родителите имаха възможност да споделят тревогите и страховете си и да получат професионална помощ и подкрепа. Колективът на училището изказва огромна благодарност за оказаното съдействие на Бистра Вълкова, Гергана Крумова и Слав Славов – психолози в НМГПП.“, съобщават от училището.


Стана ясно, че по разпореждане на началника на полицията в Самоков Васил Попов са осигурени полицейски патрули пред училището и на спирката в с. Ковачевци.
Припомняме, че трагедията с убийството на момиченцето разтърси Самоковско в събота. Детето изчезва в петък следобед след училище, късно вечерта е открито мъртво под леглото на 15 – годишния Мирослав Борисов. В момента младежът е задържан, повдигнати са му обвинения за убийство и опит за изнасилване. От прокуратурата съобщиха, че Веселинка е била удушена. Бащата и чичото на детето се срещнаха с окръжния прокурор на Софийска окръжна прокуратура, те настояват за справедливо наказание. Мирослав Борисов пък обяви пред съда, че иска да лежи в затвора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here