Красимира Методиева – началник отдел Социални дейности към Община Бобов дол

По традиция бобовдолци отбелязаха с курбан Спасовден в парка на Бобов дол край църквата „Възнесение господне”.  Параклисът е създаден през 1996г. от дарения на граждани и фирми.

Първата в ляво – Лиляна Стоилова, майка на инж. Венцислава Стоилова, директор на ОП ЧОБ

Всяка година общината и Църковното настоятелство на храм „Св. Николай“ – гр. Бобов дол органзират курбан за празника.  Параклисът е със забележителна стойност за Бобов дол.

„Казват, че мястото има чудотворна сила и помага на бездетни семейства да си имат рожба. Вярвам, че е така, в Бобов дол се раждат хубави и здрави деца. Вярвам, че Господ отговаря на всяка молитва и се моля нито едно добро да не подмине жителите на общината. По традиция всяка година на Възнесение тук се раздава курбан и се палят свещи за здраве в църквата. Още от ранни зори на място започват приготовленията, като местни хора се ангажират в приготвянето на обредното ястие. Месото е дарено.“- каза кметът Елза Величкова.
Тържествен водосвет отслужи местният свещеник. След водосвета бе осветен и раздаден курбана. На празника присъстваха бизнесмени, обикновени хора, адвокати, ръководството на общината и хората, освен към Бога, имаха възможност да поговорят за проблемите си с тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here